Цей салат я спробувала вперше у свекрухи, коли чоловік привіз мене знайомити. З того часу готую тільки його

Салатик виходить надзвичайно смачний, ніжний. Він прикрасить будь-який святковий стіл. Продукти в цьому салаті всі прості та доступні, і салат виходить не дуже дорогим.

Приготування:

Підготуємо продукти для салату. Твердий сир, відварену картоплю, варену моркву, варені яйця тремо на великій тертці. Невеликий пучок зеленої цибулі дрібно ріжемо. А ось тепер беремо майонез і сметану, викладаємо їх у блендер, додаємо до них консервований горошок і перетворюємо на абсолютно однорідну масу. Виходить дуже смачний соус. Якщо додавати зелений горошок у салат цілком, виходить грубо. А в соусі є лише відтінок смаку горошку. Для зручності перекладаємо соус у кондитерський мішок чи поліетиленовий пакет. Також нам знадобиться баночка шпротів. Викладаємо шпроти на тарілку та розминаємо їх вилкою. Хвостики у рибок прибираємо.

Неперевершений рецепт салату зі шпротами: незабутній смак
Неперевершений рецепт салату зі шпротами: незабутній смак

Тепер можна починати збирання салату. Змащуємо дно форми соусом і першим шаром викладаємо картоплю. Картоплю розрівнюємо, але не утрамбовуємо, щоб вона залишилася пухкою. Змащуємо картоплю соусом. Наступним шаром у нас йдуть подрібнені шпроти. Розподіляємо їх рівномірно по картоплі. Знову наносимо сіточку із соусу. Посипаємо шпроти дрібно нарізаною зеленою цибулею. І знову сіточка із соусу. Тепер іде шар варених яєць. Поступово розподіляємо їх по поверхні салату, але не придавлюємо, щоб салат залишився пухкий. Робимо сіточку із соусу. Настала черга шару з вареної моркви, її також рівномірно розподіляємо по поверхні салату.

Тепер можна трохи посолити салат і (якщо хочете) посипати сумішшю перців. І знову наносимо невелику сіточку із соусу. Цей шар соусу рівномірно розподіляємо по моркві, оскільки він у нас заключний. Нам залишилося посипати салат зверху тертим сиром. Салат загалом готовий, але його потрібно красиво прикрасити. Спочатку потрібно зробити зовсім тоненьку сіточку з майонезу по всій поверхні салату. По краях салату викладаємо зовсім невеликі листочки петрушки. Кладемо кільця зеленої оливки. Зелені оливки також дуже прикрашають смак салату. Необхідно прибрати салат у холодильник та дати настоятися дві-три години. А наступного дня цей салат стає навіть ще смачнішим. Смачного!

Популярне

Подібні новини