Не думала, що свекру так сподобається: смачненький салат із баклажанів. Швидко, смачно і корисно

Сьогодні ми поділимося рецептом, який дуже смачний і корисний. Він був випробуваний у величезній кількості варіацій, але саме такий склад інгредієнтів найоптимальніший.

Отже, для приготування салату нам знадобитися (інгредієнти вказані на 1 порцію):

  • Баклажан 100 г в очищеному вигляді;
  • Крохмаль картопляний або кукурудзяний для панірування 1 ст. ложка;
  • Олія соняшникова для обсмажування баклажанів 30 мл;
  • Сіль на смак;
  • Томати чері або звичайні помідори 100 г;
  • Петрушка свіжа 15 г;
  • Сирний вершковий сир 100 г;
  • Соус солодкий чилі (кількість на смак).
Ніжний салат із баклажанами: найсмачніший рецепт за 15 хвилин
Ніжний салат із баклажанами: найсмачніший рецепт за 15 хвилин

1. Першим етапом необхідно почистити баклажан і порізати його на кубики середнього розміру. Баклажани вимочувати не потрібно для цього салату.

2. Складаємо порізані баклажани у звичайний пакет і засипаємо ложкою крохмалю. Далі надуваємо пакет і гарненько трясемо, щоб кожен кубик обвалявся в крохмалі.

3 Нагріваємо сковорідку з олією та викладаємо баклажани в крохмалі на розігріту сковорідку. Температуру виставляємо не максимальну, щоб баклажани не встигали пригорати. Постійно помішуємо кубики, щоб вони гарненько обсмажилися з усіх боків. На цей процес іде близько 5 хвилин. У цей же момент додаємо сіль на смак.

4. Баклажани перекладаємо шумівкою на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії і дати їм злегка охолонути.

5. Готуємо томати та петрушку. Томати ріжемо на 4 частини, а петрушку подрібнюємо на свій смак.

6. Саме час зібрати наш салат. Він збирається і подається порційно і обов’язково теплим, тобто після того, як ви обсмажили баклажани, вони вистигають буквально кілька хвилин, поки ви готуєте інші інгредієнти, і теплими відправляються до салату перед подачею.

На тарілку викладаємо спочатку петрушку. Далі додаємо томати. Зверху укладаємо хрусткі теплі баклажани. Додаємо сир невеликими шматочками по периметру тарілки. І у фіналі заправляємо наш салат солодким соусом чилі. Салат готовий! Виходить дуже смачно і ситно. Соус солодкий чилі можна взяти будь-який, але майте на увазі, що він злегка гострий і в різних брендів соус відрізняється гостротою. Такий салат можна приготувати на обід або вечерю. Якщо ви ще не пробували, то обов’язково спробуйте, впевнені, що вам сподобається. Смачного!

Популярне

Подібні новини