Мікрохвильова піч тепер завжди чиста і не пахне: як за 3 хвилини забути про налиплий жир. Перевірений метод

Допоможемо підтримувати вашу мікрохвильову піч у чистоті та доброму стані. Для очищення навіть нічого купувати не потрібно - та сама губка і той самий засіб для чищення.

Багато хто погодиться з думкою, що мікрохвильова піч на кухні – побутовий пристрій, який використовується найчастіше. Ось у всьому виручає це диво техніки! І їжу розігріває, і розморозити їжу дозволяє, і навіть безпосередню участь у готуванні може брати. Один є недолік – через особливості самого процесу розігрівання, дуже часто відбувається “хлопок”, після якого їжа “весело” розбризкується.

Експерти розкрили секрет: як ефективно очистити мікрохвильову піч
Експерти розкрили секрет: як ефективно очистити мікрохвильову піч

Секрет №1

Отже, перший “хімічний” спосіб – це крапнути засіб для чищення на губку, покласти губку рівно на середину внутрішнього блюда, після чого ввімкнути пристрій на 20-30 секунд. Але тут – увага! Тривалість має визначатися дослідним шляхом, оскільки потужність побутових пристроїв все-таки варіюється, незважаючи на те, що на пакуванні все стандартизовано, тому на перших порах застосування методики на практиці вельми бажано простежити за тим, щоб губка не зазнала пошкоджень. У разі правильного застосування методики, лише через 20-30 секунд розігрівання, потрібно взяти цю ж губку і нею ж протерти внутрішню поверхню. Ви здивуєтеся, але вона, як у рекламі, засяє первозданною білизною без зайвих натискань і відтирання, і додатково відчуєте, як зник увесь неприємний запах, який має накопичувальний ефект. Принцип дії досить простий – під дією внутрішніх хвиль засіб для чищення нагрівається на губці та починає випаровуватися, осідаючи на стінках внутрішнього простору. Осівши на стінках, у гарячому стані засіб для чищення найлегше (на молекулярному рівні) проникає в жир і “забирає на себе” весь бруд. Розм’якшена маса бруду, що зазнала ушкоджень, більше “не чіпляється” за поверхню, після чого відстає і “виходить” з найбільш важкодоступних місць і мікрощілин на емалі. До мінусів цього способу приписують його “шкідливість”. Нібито всередині мікрохвильовки після розігрівання залишаються якісь хімічні речовини, які можуть вплинути на їжу. Усе це, звісно, брехня, на кшталт тієї, згідно з якою вишки 5G-зв’язку “пошкоджують мозок”.

Секрет №2

Якщо немає бажання використовувати засіб для чищення, то достатньо купити звичайний лимон у фруктовому відділі. Після того, як лимон потрапить на вашу кухню, його потрібно розрізати на дві половини, залити водою до прикриття, після чого прокип’ятити в мікрохвильовій печі протягом 5 хвилин. Пара, що утворилася, так само стирається першою ж ліпшою губкою і має схожий ефект із використанням засобу для чищення. Ніякої “хімії” при цьому не використовується. Але результативність помітно знижується.

Популярне

Подібні новини