Цей сорт огірків нахвалюють всі мої родичі: невибагливий, а врожайність позамежна – по 48 кг з однієї грядки

Мабуть, немає нічого кращого, ніж огірки, вирощені на городі. Кожен городник мріє про щедрий урожай. Щоб його отримати, важливі не лише умови вирощування, а й насіння.

Найврожайніші сорти огірків

Отримати все і відразу не вдасться. Тому потрібно визначитися, що для тебе найважливіше: урожайність, швидке дозрівання чи умови, у яких ростуть огірки. Вибираючи сорт, бери до уваги всі ці фактори. Спочатку ми поговоримо про найврожайніші сорти огірків. Один із найпопулярніших сортів серед городників останніми роками є “кураж F1”. Це гібридний тип огірка, який приносить добрий урожай залежно від належного догляду. У середньому можна зібрати 30 кг огірків із 1 кв. м.

Також цей сорт гарний своєю стійкістю до хвороб. Ще один незмінний лідер серед огірків – “амур 1”. Врожайність приблизно та сама. Але за належного догляду можна отримати і до 48 кг урожаю. Цей гібрид добрий не лише своєю врожайністю, але й гранично раннім плодоношенням.

Сорти, які рано дозрівають

Відмінний вибір для тих, хто хоче отримати швидкий урожай — огірки “кукушка”. Терміни визрівання рекордні – 48 днів. Якщо все робити правильно, то плоди цього сорту виростають до 23 см завдовжки. Також непогано себе показала новинка на ринку “маша F1”. Вони відмінно підійдуть для засолювання.

Також гарним ранньостиглим сортом стане “квітневий F1”. Гібрид відрізняється добрим імунітетом. Дає врожай вже за 1,5 місяця після посадки. Вважається універсальним сортом. Можна вирощувати у теплиці, і у відкритому ґрунті. Кущі компактні, проте плоди виростають досить великі, до 200 г. Також вони відрізняються своєю холодостійкістю.

Експерти назвали, які сорти огірків потрібно висадити у 2024 році
Експерти назвали, які сорти огірків потрібно висадити у 2024 році

Найсмачніші сорти

Не можна не згадати й ті сорти, що відрізняються чудовими смаковими якостями. Найчастіше у цій категорії обирають огірок “герман F1”. Вони смачні у будь-якому вигляді, добре підходять для всього. До того ж урожай у них щедрий. Можна зібрати до 25 кг із квадратного метра. Серед смачних гібридів також варто відзначити “престиж F1”. Ідеальний для консервації.

Також не варто забувати про те, де саме ти збираєшся вирощувати огірки, адже це також важливо. Для тепличного вирощування добре підійде сорт “герман”. Найкращий представник голландських гібридів. Ранньостиглий і відмінний на смак огірок. Для відкритого ґрунту найкраще підійдє сорти “універсальний”. Прекрасні огірки, які швидко дають добрий та щедрий урожай. Можна сіяти та не переживати. Впевнені, що у кожного городника вже є й свої найврожайніші сорти огірків, але ніколи не пізно додати якусь різноманітність.

Популярне

Подібні новини