Як я сама ускладнила собі життя: підкормила огірки при дозріванні не тим добривом. Тепер стільки мороки

Зазвичай, краще використовувати спеціальні добрива для овочів, які містять необхідні поживні речовини у відповідних пропорціях. Перед застосуванням слід уознайомитися з інструкцією.

Під час вирощування на городі огірків, підживлення займає важливу роль. Втім, робити його потрібно правильно. В інтернеті можна зустріти багато різноманітних порад про те, використання яких добрив зробить врожай багатим. Та насправді, багато цих порад в кращому випадку ніяк не вплинуть на розсаду, а в гіршому – зіпсують все і залишать вас без врожаю.

Однією з таких шкідливих порад є підживлення нашатирним спиртом або розчином амміаку.

Звісно, цей препарат містить азот, який неймовірно важливий при вирощуванні огірків. Втім, використання його напряму і без правильного розбавлення викличе у огірків сильне кореневе отруєння та вразливість до розвитку різноманітних хвороб.

Чим не можна підживлювати огірки
Чим не можна підживлювати огірки

Якщо ж ви все ж купили нашатирний спирт, то використовуйте його правильно. Для цього 1 столову ложку нашатирного спирту змішайте зі склянкою 9%-вого оцту та додайте в 10 літрів води.В таких пропорціях це буде вдале азотне підживлення.

Друге “ні” в списку – органічні добрива такі, як курячий послід, кінський гній та коров”як. Їх радять розбавляти у воді і поливати огірки.
Та проблема в тому, що ці добрива знову ж таки в значній мірі містять вільний аміак. Це означає, що все, про що ми говорили вище, підходить і в цьому випадку.

Тобто свіжий компост може бути занадто концентрованим для огірків, особливо якщо його не розклали. Це може призвести до перенасичення ґрунту поживними речовинами, що може завдати шкоди рослинам.

Тож краще забути про ці “чудові” поради і використовувати правильні добрива. Це можуть бути як добрива, придбані в спеціалізованому магазині, так і народні методи, які часто нічим не гірші, а то й кращі.

Популярне

Подібні новини