Поливаю розсаду перцю “лимонкою” і збираю врожай тачками: розчин готується за мить, а користі на мільйон

При дефіциті будь-яких мікроелементів та іншим речовин у ґрунті рослина відразу дає нам сигнал у вигляді пожовтіння листя або поганої зав'язуваності.

Тоді ми починаємо загодовувати рослину добривами, і іноді тим самим провокуємо ще більші проблеми. Найчастіше у ґрунті вже є все, що потрібно, але рослини просто не можуть засвоїти потрібні речовини.

Наприклад, через спекотну погоду, дефіцит вологи, за сирої та прохолодної погоди, або якщо будь-яка речовина була заблокована іншим підживленням.

Щоб перчики отримували все необхідне і не відчували дефіциту, щоб відновити нормальний родючий стан ґрунту, рекомендуємо використовувати звичайну лимонну кислоту.

Вона знижує ризик виникнення вершинної гнилі, прибирає нестачу кальцію, калію, фосфору, інших речовин, а також перетворює всі підгодівлі та речовини на хелатну форму, яку рослини легко засвоюють.

Така підкормка може покращити стан перців, і навіть без інших добрив активніше розпочнеться розвиток плодів, зелень набуде здорового кольору та дозволить продовжити плодоношення надовго.

Городники розповіли, як підживити перець лимонної кислотою
Городники розповіли, як підживити перець лимонної кислотою

Щоб приготувати добриво, розчиняємо столову ложку кислоти на одне відро води, і поливаємо під кожну рослину по одному літру отриманої суміші. Але крім самостійного використання, лимонна кислота – це найчастіший гість та помічник в інших розчинах.

Наприклад, якщо ви хочете удобрити перчики суперфосфатом або монокалієм фосфат, найкраще додати в розчин дрібку лимонної кислоти, так як фосфорні підживлення – це циторозчинні речовини, які дуже швидко взаємодіють з лимонною кислотою і перетворюються на хелатну форму.  А ще “лимонка” взагалі не агресивна і не може нашкодити ні людині, ні рослині.

Популярне

Подібні новини