Це копійчане диво з аптечки врятує томати від усіх хвороб: фітофтора та інші “поганки” більше не проблема

Профілактика при вирощуванні томатів неймовірна важлива. Щоб не використовувати "хімію" з агромагазинів, спробуйте народні та перевірені способи.

Період дозрівання томатів – це дуже важливий етап. Саме в цей момент рослини стають особливо вразливими до інфікування небезпечними захворюваннями, наприклад, фітофторою.

Якщо не приділяти посадкам належної уваги в цей час, то можна пропустити розвиток недуги і позбутися довгоочікуваного врожаю. Сьогодні ми розповімо про те, яким натуральним засобом можна скористатися в якості профілактики численних хвороб.

Для його приготування нам знадобиться один дешевий препарат, який можна придбати у будь-якій аптеці. Йдеться про 3-відсотковий перекис водню. Зазвичай ми використовуємо пероксид в якості дезінфектора.

Як захистити томати від хвороб: ефективна порада
Як захистити томати від хвороб: ефективна порада

Ця властивість може стати в нагоді і нашим рослинам. Він здатний зупинити поширення хвороботворних спор та запобігти розвитку патогенних мікроорганізмів, що викликають різні захворювання.

Також у перекисі міститься атомарний кисень, який насичує коріння та листя рослин, надає їм здоровий вигляд, допомагає швидко відновитись після стресів, покращує структуру ґрунту, забезпечує розвиток культур, прискорює дозрівання врожаю і робить плоди солодшими і крупнішими.

Щоб зробити поживне підживлення 20 мл перекису водню додаємо в 1 літр відстояної води та ретельно перемішуємо.

Добриво використовуємо відразу ж після приготування, інакше воно втратить свої корисні властивості. Отриманим складом обприскуємо томати по листу 1 раз на 10 днів.

Використовуючи цей простий та бюджетний спосіб ви забезпечте рослинам здоровий розвиток, а значить і щедрий врожай. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини