Вношу це замість перегною під картоплю, і замовляю КАМАЗ для збору врожаю: ця порада куми на вагу золота

Сьогодні ми розповімо вам про один із найцікавіших методів для підготовки городу для висадки картоплі. Обов'язково збережіть ці поради, щоб отримати рясний врожай.

При щорічному висадженні картоплі, грунт виснажується і накопичує шкідливі речовини, комах та хвороби. Щоб його відновити, люди вносять гній і перегній, але існують більш зручніші, економічні та не менш ефективні способи відновити родючість.

Починаючи з середини серпня і до кінця вересня люди зазвичай висівають сидерати. Тут популярна і біла гірчиця, та ярова віка, які швидко набирають зелену масу, відновлюють ґрунтову структуру, що покращує аерацію і вологопроникність ґрунту, а також насичує ґрунт на ділянці азотом та іншими корисними речовинами.

Що робити, аби зібрати щедрий врожай картоплі
Що робити, аби зібрати щедрий врожай картоплі

Але посіяти сидерати – недостатньо. Їх потрібно скосити через 30-40 днів після посіву з допомогою звичайного тримера, і залишити біомасу на кілька днів на поверхні, щоб вона підсохла.

Потім сидерати зашпаровуємо на глибину родючого шару і обов’язково додаємо гумусову органіку.

Вона допоможе активізувати мікробіологічні процеси у складі ґрунту, прискорити процеси розкладання сидератів у родючому шарі ґрунту, і так як картопля є калієлюбною рослиною, обов’язково необхідно додати деревну золу – по одній склянці на квадратний метр ґрунту буде достатньо, щоб наситити землю і калієм та фосфором.

Такий оборот сидератів допоможе вам дуже швидко та дешево підготувати ґрунт під посадку картоплі, виростити шикарний урожай на наступний рік, та замінити дорогий гній!

Обов’язково скористайтесь нашими рекомендаціями і самі переконаєтесь в їхній простоті та ефективності.

Популярне

Подібні новини