Це натуральне підживлення творить справжні дива й у 10 разів корисніше за всі добрива: порятунок для городу

Якщо ви активно займаєтесь дачею, то рецепт цього добрива вам точно знадобиться. Дізнайтеся, як простимулювати врожайність ділянки буквально за допомогою відходів.

Серед багатьох способів підвищення врожайності, один з найбільш ефективних та природних – використання добрива з рибних кісток. Це добриво не тільки екологічно чисте, але й забезпечує рослини необхідними мінералами, сприяючи їхньому швидкому росту та підвищенню врожайності.

Як це працює?

Городник поділився рецептом натурального добрива, яке підвищує врожайність

Рибне добриво працює завдяки високому вмісту азоту, фосфору та інших мікроелементів, необхідних для росту рослин. Азот стимулює ріст зеленої маси, фосфор підтримує розвиток кореневої системи, а кальцій сприяє зміцненню клітинних стінок. Інші мікроелементи забезпечують загальне здоров’я та стійкість рослин до хвороб.

Рослини всотують поживні речовини з рибного добрива одразу, як губка, що забезпечує швидкий ефект. Органічні речовини продуктів морського та річкового походження підвищують вміст гумусу в ґрунті, покращуючи його структуру та здатність краще утримувати вологу.

Досвідчені агрономи у мережі радять використовувати рибні добрива у кілька способів:

Перший — при посадці рослин у посадкову ямку варто покласти кілька дрібних залишків від рибок, таких як кілька, мойва або салака. Розкладаючись, кістки поступово віддають ґрунту поживні речовини, які сприяють росту рослин.

Городник поділився рецептом натурального добрива, яке підвищує врожайність

Можна також приготувати рідке добриво з рибних відходів. Для цього перемеліть рибу або її відходи в кашку за допомогою блендера. Розбавте отриману суміш невеликою кількістю води.

Додайте перегній та яєчну шкаралупу для додаткового живлення. Дайте суміші настоятися протягом години. Для поливу рослин на 5 літрів води використовуйте 0,5 літра рибної суміші. Такий розчин слід застосовувати 1 раз на місяць або у крайньому випадку — раз на 21 день.

Популярне

Подібні новини