Швидко готую це добриво, розвожу 1:5 і ласую соковитими кавунами та динями аж до холодів: все елементарно

Щоб виростити потужний врожай солодких та великих кавунів - їх обов'язково потрібно підживлювати. Сьогодні ми розповімо про найефективніші методи.

Хороше літо ніяк неможливо уявити без динь і кавунів, якщо навіть ми не вирощуємо їх самі, то купуємо обов’язково. Але якщо баштан ви все-таки посадили, то за нею потрібно правильно доглядати, щоб урожай вас порадував наприкінці сезону.

Полив та обприскування спеціальними народними засобами допоможуть захистити бахчу від грибкових хвороб, простимулювати зростання плодів, покращити їх смак та цукристість. Головне, правильно дотримуватись усіх агротехнічних заходів.

Щоб кавуни та дині росли великими, дуже важливо дати рослині калій. Такі підживлення допоможуть культурам швидше дозрівати, насититися вітаміном С та корисними цукрами. А ще кавунам і диням дуже потрібні азот, кальцій та магній.

Підгодовувати рослини необхідно тричі за такою системою: перше підживлення проводять при появі листків, друге – під час початку бутонізації, а третє – під час початку плодоношення баштану.

Чим підживити кавуни та дині для щедрого врожаю
Чим підживити кавуни та дині для щедрого врожаю

При цьому, ми розповімо про два види добрив, які можна використовувати – це натуральна народна органіка та мінеральні добрива. Найкраще серед органічних добрив для баштану зарекомендував себе перегній – це гній із землею, яким дуже багаті чорноземи. Явним лідером є курячий послід. Його розводять із водою у пропорції один до п’яти та вносять під рослини.

А ось серед мінеральних добрив можна виділити суперфосфат, який дає дуже багато фосфору та допомагає формувати сильну кореневу систему, а також аміачну селітру – це азотне підживлення, яке дає зелені стабільний зростання та розвиток.

Третім мінеральним підживленням є сірчистий калій – він насичує рослину калієм, який дуже потрібен для зростання плодів, формує коріння, а також покращує імунітет баштану.

Популярне

Подібні новини