Мій секрет соковитих і великих помідорів не розгадала навіть свекруха: мега-бюджетний перевірений спосіб

Щоб отримати щедрий врожай соковитих та яскравих томатів - не поспішайте купувати спецзасоби в агромагазинах. Адже існують копійчані підживлення, які піднімуть плодоношення в рази.

У липні та серпні дачники завжди підгодовують томати марганцівкою. Її так називають у народі, але серед хіміків – це перманганат калію, або ж марганцевокислий калій. Це один із найдешевших антисептиків, з яким за популярністю може зрівнятися хіба що йод, незважаючи на те, що принцип дії у них зовсім різний.

Оскільки ця речовина є калієвою сіллю марганцевої кислоти, вона може використовуватися одночасно і як підживлення для рослин, і як дуже потужний антисептик.

Якщо полити грунт слабоконцентрованим розчином перманганату калію, то станеться дуже багато позитивних процесів для томатів.

Насамперед, гинуть шкідливі мікроорганізми у складі грунту. По-друге, починаються хімічні реакції у ґрунті з виділенням атомарного кисню – це активна речовина, яка стимулює розвиток кореневих волосків, допомагає рослині краще засвоювати корисні мікроелементи зі складу грунту, а також насичує ґрунт калієм – під час плодоношення огірків це найважливіший мікроелемент, який допомагає зав’язуватися
плодам і стимулює їх якнайшвидше дозрівання.

Досвідчені городники розповіли, чим підживлювати помідори на городі
Досвідчені городники розповіли, чим підживлювати помідори на городі

Якщо марганцівка потрапляє на листя та стебла рослини, також знищуються патологічні бактерії, стимулюється розвиток зеленої маси та корисні мікроелементи потрапляють до структур рослини ще швидше.

Одночасно відбувається і дезінфекція, і підживлення. Для виготовлення розчину марганцівки для підживлення томатів, необхідно взяти три грами перманганату калію на один літр води ретельно розмішати та обприскати помідори таким розчином, або ж додавати під корінь по півлітра підживлення.

Популярне

Подібні новини