Завжди купую канцелярські резинки: збираю полуницю відрами. Ягоди мої швидко зріють, кущики не хворіють

Кожен садівник, вирощуючи плодові та ягідні культури рік у рік, має свої геніальні напрацювання. Але не кожен може поділитися ними, бо немає садівничого каналу.

Є хитрість, яку використовують під час дозрівання полуниці. Отримаємо максимальну віддачу. Сумніваєтесь? Тоді ми розповімо про свій нехитрий спосіб вирощування садової суниці в період зав’язі та плодоношення. Вже у всіх дачників на грядках дозрівають смачні ягоди. Щоб максимально зберегти час, ми використовуємо канцелярські гумки для банкнот.

Секрет полягає у використанні різнокольорових канцелярських гумок. Розповідаємо, як користуватись. Ягоди наливаються, стають важкими. Квітконоси їх не можуть утримати, тож нахиляються до самої землі та зріють там. Тяжко збирати врожай, іноді полуниця навіть підгниває. Та й зірвати ягоду акуратно не завжди виходить.

Трапляється, якщо йдуть дощі, а полуниця стикається із землею, або з росою, культура може занедужати сірою гниллю. І ви втратите довгоочікуваний урожай. Як тільки кущі полуниці відцвітають, беремо канцелярські гумки та підв’язуємо їх. Процедура проводиться настільки швидко, що ви навіть не встигнете озирнутися, як уже все позаду.

Обхоплюємо долонькою пару кущів полуниці, збираємо листя разом і одягаємо канцелярську гумку. Не пропускайте жодного кущика. До кінця роботи рослини стоять по стійці смирно, як солдатики. І листя, і квітконоси, і ягоди розташовуються високо над землею. Зібрані разом, вони більшою мірою захищають культуру від комах, які не проґавлять можливості поласувати дарами природи.

У чому принадність, запитаєте ви? Кущики полуниці дружно віддають урожай, ягоди вдвічі швидше дозрівають, тому що кожен їхній бочок підставлений променям сонця. До відома! Ягоди, що дозріли на сонці, соковитіші, смачніші, солодкі. Зручно ходити між кущиками, можна прополоти і не зачепити плодоносну культуру. Між кущиками гуляє повітря, отже, не буде жодних захворювань!

Секрети вирощування полуниці: надзвичайний лайфхак
Секрети вирощування полуниці: надзвичайний лайфхак

Як ще підв’язати полуницю?

Якщо немає канцелярських гумок або є недовіра до цього способу, рекомендую врятувати свої посадки від гнилі та підвищити врожайність, підв’язуючи кущики до спеціальних конструкцій. Вони значно економлять час, тому що не доводиться грати з кожною рослиною окремо. По обидва боки грядки вбиваю по кілочку. Вони мають бути заглиблені так, щоб не хиталися. Адже їм належить витримати вагу листя та ягід. До одного і другого кілочка прив’язую мотузки, створивши максимальний натяг.

Популярне

Подібні новини