Посадила сорти різного ступеня пекучості: гострий перчик, солодкий, ароматний. Можна їсти з куща

Раніше ми думали, що гострі перці призначені виключно для надання страві пекучості і більше нічого. І багато інших садівників так думають. Вони підходять для супу, м'яса, салатів.

Знаменитий перець Хабанеро

Хабанеро дуже гострий: за спрощеною 10-бальною шкалою всі 20 балів. Коли ми додаємо його по маленькому шматочку в суп або до м’яса, відчуваємо сильний і приємний аромат. Він здається якимось квітковим, хтось говорить про фруктовий смак та аромат. Він зовсім не схожий на запах солодкого перцю.

Гострий перчик жовтого кольору

Перчики гострі, смачні, ароматні, можливо, як Хабанеро, але менш пекучі. Їх можна їсти прямо з куща, додавати в салати і страви в більшій кількості.

Перець китайський Бікіньо

Зручно, що шкала пекучості написана на пакетику. У плодах є лише легка пекучість, можна їсти свіжими, додавати в літні салати, прикрашати гарячі страви. Адже жовті перчики виглядають дуже декоративно. Термін дозрівання – 100-120 днів. Висота куща – 60-80 см. На одному кущі зав’язується до 100 дрібних перчиків масою 2-3 г. Вони гостроносі. Смак фруктовий, солодкий. Можна вирощувати і на городі, і в теплиці. Є і червоний різновид. Спробуйте вирощувати і в будинки, і на вулиці, якщо смак сподобається.

Перець Пекучий блондин

Гострота – 4 бали. Цікава форма плодів – щось середнє між патисонами та пельменями. У Держреєстрі пишуть, що плід дзвіночкоподібний. Термін дозрівання – 110-115 днів. Висота куща у теплиці до 1.1 м. Плоди в технічній стиглості зеленувато-білі, в біологічній – світло-кремові. Маса одного перцю – 22 г, товщина стінки – 2-3 мм. Плоди соковиті, з легким фруктовим смаком та м’якою гостротою.

Порада експертів: які найврожайніші сорти пекучого перцю
Порада експертів: які найврожайніші сорти пекучого перцю

Угорський жовтий

Він середньогострий і навіть слабогострий. Характеристики Угорського жовтого: Термін дозрівання – 90-95 днів. Висота куща – до 50 см. Довжина стручків – 15 см, товщина стінки – 4 мм, маса плоду – 60 г. Стручки змінюють забарвлення від зеленого через жовтий до червоно-жовтогарячого. Аромат є, про смак нічого не пишуть. Кущ компактний, але за рахунок більш раннього вступу в плодоношення та великих стручків – урожайність у 2-3 рази вища, ніж у Бікіньо. Гарного врожаю!

Популярне

Подібні новини