Беру 3 лаврові листи та жменю секретної спеції: унікальне добриво для огірків за копійки. Щедрий врожай

Кожен, хто вирощує власні огірки у теплиці чи на городі, знає, що не щороку врожай буває вдалим. Це від багатьох чинників. Однією з основних умов успішного зростання є наявність поживних речовин.

Не обов’язково витрачати гроші на препарати із садових магазинів. З двох продуктів можна легко приготувати ефективне добриво для огірків.

Що люблять ґрунтові огірки?

Перш ніж перейти до рецепта домашнього добрива, почнемо з основних правил вирощування огірків. Щоб кущі плодоносили, їм насамперед необхідно забезпечити добре сонячне, тепле місце та відповідний субстрат. Тому переконайтеся, що у вас проникний ґрунт, багатий на гумус і з нейтральним pH, тобто від 6,5 до 7.

Ще одне надзвичайно важливе питання – адекватна гідратація. Огірки мають відносно коротку кореневу систему, тому їм необхідний вологий ґрунт. Важливо не обприскувати їх листя, оскільки це призводить до розвитку грибкових захворювань. Також не слід поливати їх дуже холодною водою, оскільки це може уповільнити їх зростання. Якщо дотримуватися всіх вищезазначених правил, огірки у відкритому ґрунті будуть чудово зростати і дадуть щедрий врожай.

Городники назвали ефективне та найдешевше підживлення для огірків
Городники назвали ефективне та найдешевше підживлення для огірків

Але для підтримки їхнього здоров’я та зростання необхідно збагачувати ґрунт цінними поживними речовинами. Найпростіше добриво можна приготувати з популярних спецій, що часто зустрічаються на нашій кухні – лаврового листа та чорного кмину. Все, що вам потрібно зробити, це подрібнити жменю насіння чорного кмину і 3 лаврові листи, а потім залити все 1 літром теплої води. Приготовану суміш відставте на 6-8 годин, потім процідіть і вилийте прямо в ґрунт під кущами.

Чим удобрювати огірки? Інші домашні засоби

Якщо у вас під рукою немає лаврового листа та чорного кмину, скористайтеся іншими продуктами з вашої кухні. Підійдуть такі інгредієнти, як:

  • вода з харчовою содою (просто змішайте їх у співвідношенні 10 г соди на кожний літр рідини);
  • кавова гуща (розсипте її прямо під кущі або змішайте з водою і використовуйте як рідке добриво);
  • молоко та вода (змішайте дві рідини в пропорції 10:1 та полийте кущі);
  • суміш дріжджів та теплої води (інгредієнти змішати в пропорції 10 г на 1 л, ретельно перемішати та вилити у ґрунт).

Популярне

Подібні новини