Полуничне варення-п’ятихвилинка та інші способи запасти ягоду на зиму: буде соковитою навіть через пів року

Полуниця – справжня королева літніх десертів, яка приносить радість своїм яскравим смаком і ароматом. Але як зберегти цю солодку насолоду на зиму, щоб і в холодні місяці насолоджуватися її смаком?

Вихід є – консервація та заморожування полуниці. У цій статті ми розповімо вам, як правильно підготувати полуницю, щоб зберегти її корисні властивості та смакові якості на тривалий час. Дотримуючись наших порад, ви зможете приготувати різноманітні заготовини, які стануть ідеальним доповненням до ваших зимових десертів і напоїв. Насолоджуйтесь полуницею цілий рік!

Заморожування

Секрети вирощування полуниці: надзвичайний лайфхак
Садівник поділився найкориснішими способами заготівлі полуниці на зиму

Заморозити полуницю ви можете у морозилці, розклавши її одним шаром на деці, протягом 2 годин. Потім складіть ягоду у пакет й залиште його там же. Зауважимо, що свіжа полуниця повинна бути чистою, а, головне, сухою.

Також можна її заморозити, попередньо видаливши плодоніжки та пересипавши цукром.

Консервація

Експерти розповіли, скільки разів на тиждень потрібно поливати полуницю під час дозрівання ягід
Садівник поділився найкориснішими способами заготівлі полуниці на зиму

Найбільш популярним способом зберігання є консервація: варення, джеми, конфітюри та компоти.

А також можна приготувати з полуниці желе.

Для його приготування потрібно відчистити від плодоніжок 1 кг ягоди, а потім засипати їх у каструлю з 750 г цукру.

Після того, як полуниця пустить сік, поставте посуд на плиту з великим вогнем, додайте ще стільки ж цукру, доведіть до кипіння й, помішуючи, проваріть 15 хвилин.

У гарячому сиропі розчиніть 1,5 чайної ложки лимонної кислоти й продовжуйте варити ще 5 хвилин.

Далі розкладіть желе по стерилізованих банках та закатайте кришками. Охолоджуйте консервацію, перегорнувши тару до гори дном, після чого надалі зберігайте желе у холодильнику або погребі.

Також варто заготовити полуницю у власному соку. Для цього ягоди без плодоніжок засипають на 12 годин цукром (на 1 кг полуниці 250 г цукру), після чого розкладають по банках й стерилізують протягом 10 хвилин або довше залежно від об’єму банок.

Популярне

Подібні новини