Пряма, яка струна і мега-соковита селера – це просто: даю овочу це “рідке золото” і збираю щедрий врожай

При вирощуванні селери потрібно дуже ретельно ставитись до підгодівель – внесеш не те, чи не в той час, і плід виросте маленьким, несмачним і кривим, і до весни не долежить.

До того ж, підживлення листової та кореневої селери буде відрізнятись. Сьогодні ми розберемо, як підгодовувати цей корисний овоч, щоб  виростити великі та соковиті коренеплоди.

Листову селеру необхідно підгодовувати не більше 2-3 разів, і робити це щоразу після зрізання. Перший раз – після пересадки у ґрунт через два тижні. Вносити необхідно сечовину  – 12-15 г на квадратний метр. Її можна замінити азофоскою або нітрофоскою.

Також можна  внести монофосфат калію або хлористий калій 10 г на квадратний метр посадок. Друге підживлення листової селери робиться через 2-3 тижні після першої, тими ж добривами.  А втретє підживлення треба робити за місяць до  повного збирання врожаю – тут необхідно внести   весь комплекс азоту, фосфору та калію, а також бор, цинк, марганець та інші мікродобрива.

Експерти розповіли, чим підживлювати селеру в червні
Експерти розповіли, чим підживлювати селеру в червні

Кореневу селеру удобрюють до чотирьох раз, причому азот вноситься лише до першої та другої підгодівлі. У середині літа його повністю виводять з раціону та вносять тільки калій із фосфором, спрямовуючи всі сили рослини винятково на плоди.

Перше підживлення робимо у фазі трьох-чотирьох  листків або вже через два тижні після висадження  рослин у відкритий ґрунт.

Концентрація азоту з фосфором та калієм має бути пропорційно рівна. Вносимо аміачну селітру, калімагнезію  та суперфосфат по 20 грамів на квадратний метр.

Через 2 тижні підживлення необхідно повторити,  але виключити із неї азотні сполуки.

Третє і четверте підживлення вносяться  ще через 2-3 тижні. Це буде калій, фосфор та інші корисні мікроелементи. Особливий наголос необхідно зробити на бор.

Можна взяти борну кислоту і зробити розчин, або купити  добриво під назвою Бороплюс або його аналоги.

Популярне

Подібні новини