На моїй ділянці ніколи немає комарів, мошок та мух: беру один перевірений засіб і комахи облітають стороною

У нас свій спосіб позбутися мух і комарів влітку. І це не встановлення москітних сіток, фумігаторів, рапторів та іншого. Як позбутися цієї живності?

По всьому будинку вішаємо клейкі стрічки з налиплими мухами. Мало приємного. А вночі кусають комарі. Одна річ кусають, а інша дзижчать на вухо. І не один, а одразу штук 5-8. Спати неможливо. Спосіб простий та екологічний допомагає підтримувати приємний запах у будинку.

Вся справа в ефірних оліях. Для боротьби з мухами та комарами використовуємо олії евкаліпта, м’яти, лаванди та лемонграсу. Можна вибрати будь-який, а також їх можна поєднувати.

Експерти розповіли, як позбавитись від комарів, мошок та мух
Експерти розповіли, як позбавитись від комарів, мошок та мух

Ефірні олії мають властивості, що відлякують комарів

Лаванда: Вона має приємний запах для людей, але комарі її не люблять.
Евкаліпт: Евкаліптова олія також ефективно відлякує комарів.
М’ята: Ефірна олія м’яти перцевої може допомогти зменшити кількість комарів.

Загалом, робимо так:

  • беремо 100 мл горілки та розчиняємо в ній 20-25 мл олії. Переливаємо розчин, що вийшов, в ємність з пульверизатором і розпорошуємо на підвіконня з боку вулиці та збоку будинку;
  • протираємо віконні рами по периметру;
  • бризкаємо на штори та тюль.

Цього вистачає приблизно на 3 години, після чого варто повторити процедуру. Але коли ліньки виконувати всі ці маніпуляції, то беремо ємність і насипаємо в неї 1/2 чайної ложки солі, капаємо в неї 20 крапель спирту або горілки і 25 крапель ефірної олії. Ставимо біля відчиненого вікна і як тільки аромат слабшає, оновлюємо.

Також відмінно підходять аромати кориці, базиліка, гвоздики. Можна розсипати спеції по підвіконню або зробити мішечки зі спеціями. У мішечки можна покласти шкірку лимона та цілі гвоздики, розвісити по будинку.

А ще можна зробити спрей у домашніх умовах, який відлякуватиме комарів при знаходженні на свіжому повітрі. Для цього потрібно змішати 25-30 штук гвоздики та 50 мл горілки. Настояти цей спрей 10 днів, перелити у зручний флакон і нанести на долоні, розтерти. Чудовий захист від комарів! Цей спрей виходить коричневого кольору, тому будьте обережні, щоб не забарвити одяг.

Популярне

Подібні новини