Ллю під буряки цей розчин з розрахунку 15 л на кожен кв. метр і щороку збираю фантастичний врожай: перевірте

При вирощуванні такого невибагливого овоча, як буряк, все одно потрібно дотримуватись певних правил і доглядати за рослиною. Розкриваємо городні хитрощі.

Потрібно регулярно розпушувати ґрунт, вносити підживлення та захищати посадки буряків. Сьогодні ми розповімо, як виростити гарний та смачний врожай цього смачного та яскравого коренеплоду.

Перед посівом насіння в ґрунт, землю потрібно ретельно розпушити та внести добрива. Найкраще підійде компост. Висівати потрібно тільки насіння, оброблене антисептиками, та виготовлені перевіреними   виробниками.

Перед посівом обов’язково  перебираємо насіння і калібруємо його. Якщо посіяти насіння одного розміру, то й сходи зростуть  одночасно і зростатимуть поступово.

Коли на грядках з’являються перші паростки буряків, потрібно розпушити ґрунт. В цілому,   розпушувати ґрунт треба не менше 5-6 разів за сезон, щоб коренеплід отримував більше кисню і міг нормально розвиватися.

Буряк на дух не переносить посуху, і в спекотні дні дуже потребує вологи.

Без додаткового поливу в спеку виростити великий, соковитий та смачний буряк просто неможливо. Поливаємо буряки з розрахунку 15 літрів води на кожен квадратний  метр посадок.

Перезволожувати грядки не варто, інакше коренеплоди просто почнуть загнивати.

Городники розповіли, чим підживити буряки для щедрого врожаю
Городники розповіли, чим підживити буряки для щедрого врожаю

І ще – за кілька тижнів після появи перших сходів потрібно обов’язково удобрити землю мінеральними підживленнями. Особливо важливий на цій стадії розвитку азот.

Під час формування коренеплоду рослина дуже потребує калію, кальцію та магнію, а азотні   підживлення скорочуємо до мінімуму, щоб бадилля не почало рости за рахунок коренеплоду. Мабуть, найкращим підживленням у цей час  буде простий настій на банановій шкірці.

Щоб підживити буряк добривом з бананової шкірки, спочатку виберіть кілька шматочків шкірки від дозрілих бананів. Потім наріжте їх на дрібні шматочки і помістіть у велику банку або іншу посудину.

Залийте шматочки бананової шкірки теплою водою і дайте їм настоятися протягом 2-3 днів. Після цього використовуйте отриманий розчин для поливу буряка. Таке добриво з бананової шкірки буде додатковим джерелом поживних речовин для вашого буряка, сприяючи його здоровому росту і врожайності.

Популярне

Подібні новини