Варю варення лише так: просто нектар. Лінивий метод і мої хитрощі, щоб абрикосові часточки були красиві

Майже прозорий нектар. Простий рецепт - можна назвати його лінивим. Варення вдається на славу - ділимось простеньким рецептом і нехитрими, але корисними хитрощами.

Абрикосове варення: простий рецепт + інгредієнти

Так, чому так подобається варення – часточки не втрачають форми, просочені солодким густим сиропом, а сироп не просто солодка вода, а абрикосовий нектар, запашний, ароматний. І густий. Готувати просто, підходить для тих, хто цінує рецепти нашвидкуруч.

Приготування:

Абрикоси розділити на часточки, видалити кісточки. Засипати цукром, залишити на кілька годин. На скільки, залежить від самих абрикосів, на скільки вони соковиті. Можливо, вистачить і 2-3 години, можливо, варто залишити на ніч. Соку буде не так багато, це не полуниця, не малина. Але – достатньо для смачного та гарного варення.

Хитрість №1. Щоб часточки були дуже щільні (особливо, якщо переспілі абрикоси), їх вимочують у слабкому розчині соди. На 1 л води 1 ч. л. соди, вимочують 10-15 хв, потім промивають. Можна використовувати метод, неприємного присмаку або ще чогось неправильного не помічено.

Хитрість №2. Щоб варення не пригорали, засипаємо не всім цукром, а 1/2 частину використовуємо або 2/3. Чому? Сироп буде занадто густим, і спочатку буде пригоряти – цукор карамелізується. А частину цукру, що залишилася, додаємо, поступово.

Хитрість №3. Вибираємо для варення посуд правильно. І це як завжди низький широкий таз, або каструлька схожої форми.

Адже грає величезну роль форма: площа випаровування висока – варення не буде рідким. І нагрівається повільно, не пригорятиме. І не переваряться абрикоси, не втратять смаку та аромату.

Поставити абрикоси на вогонь – на малий, середній. Після того як закиплять, зняти пінку, додати цукор, акуратно помішуючи, щоб не пошкодити часточки і вимкнути. Максимум – дати прокипіти 1-2 хвилини. Після того, як абрикоси охолонуть, знову довести до кипіння, прибрати піну, вимкнути, і так 3 рази.

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати абрикосове варення
Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати абрикосове варення

Таким чином варимо так: закипіло – вимкнули, закипіло – вимкнули – закатали. Далі все як завжди: наливаємо в стерилізовані банки, закочуємо, перевертаємо.

Інгредієнти:

  • абрикоси 2 кг (умовно);
  • цукор 1-1.5 кг (хто як звик);
  • сода 1 ч. л. на 1 л.

Все. Ось такий простий рецепт варення – абрикосового нектару.

Популярне

Подібні новини