Ну ось і непотрібні баночки стали в нагоді: наповнили їх польовими квітами, водою, олією і підпалили

Мабуть, ця витівка стане вашим фаворитом серед літніх лайфхаків! Максимально просто, доступно, але дуже гарно. Заняття для дітей дуже цікаве.

Беремо будь-які баночки, у нас, наприклад, від йогурту. Розмір значення не має, але маленькі швидше наповнювати квітами. Нам знадобиться пляшка з водою та олія. А ще кілька свічок у металевих капсулах.

Квіти

Отже, збираємо польові квіти: це можуть бути ромашки, волошки, листя, трава, голівки від троянд, півонії – все, що завгодно. Квіти потрібно буде розкласти по баночкам так, як вам подобається. Можна робити баночки тільки з волошками або з ромашками, а можна збирати асорті.

Діти з величезним задоволенням створюють композиції у скляних баночках. Можна брати тільки головки квітів або всю рослину повністю, згортаючи його в кільце за формою банки. Коли баночки заповнені, заливаємо наші рослини водою. І тут ми зіткнулися з проблемою: квіти взяли та спливли.

Так, нам потрібно, щоб баночка була повністю наповнена квітами. Ми знайшли кілька гілочок польового хвоща і поклали його в баночки. Додали ще квітів, набивши баночки так щільно, щоб вони не спливали.

Зверху в баночки з квітами наливаємо звичайну олію. Нам потрібний буквально 1 см плівки, який плаватиме на поверхні. Тепер нам знадобиться гніт. Його можна видобути зі свічки, що гріє, або зробити самостійно з відповідної мотузочки, яку попередньо треба просочити маслом.

Лайфхак від експертів: як використовувати непотрібні баночки
Лайфхак від експертів: як використовувати непотрібні баночки

Якщо гніт ви дістали зі свічки, то робити з ним нічого не потрібно, просто опускаємо його в баночку з квітами так, щоб його металева шайбочка стала на квіти, що спливли, а гніт стирчав з олії. Якщо у вас просто мотузочка, то її потрібно просмикнути в основу, вирізану з металевих стінок свічки, що гріє.

До речі, можна не тільки квіти додавати в наші диво-баночки, а й ягоди. Свічки, до речі, горять весь вечір. Відмінна ідея для занять з дітьми та теплого, красивого сімейного вечора! Просто, красиво, цікаво.

Популярне

Подібні новини