Помідори люблять це підживлення: з однієї грядки збираю по 15 кг врожаю. І родичі перейшли на таку підкормку

Суперечки дачників про те, які добрива кращі, органічні чи мінеральні не замовкають і не замовкнуть, мабуть, ніколи. Хтось є суворим прихильником органічних добрив.

Деякі вважаючи, що будь-які синтетичні добрива – найстрашніша отрута, яка вбиває і рослини, і ґрунт, перетворюються на отруйні речовини, і врожай стає непридатним для харчування.

На іншому полюсі знаходяться люди, які вважають, що органічні добрива дуже важко дозувати, і нерозуміння небезпеки органічних добрив призводить до того, що продукція дуже забруднюється нітратами та різноманітними іншими шкідливими речовинами, що знаходяться в органіці.

Так що ж дійсно краще та безпечніше для городу та людини?

Якщо дивитися з точки зору хімії та фізіології, то рослинам в принципі не має значення, з яких джерел отримувати азот, фосфор і калій. Найчастіше у ґрунті знаходяться так звані органічні джерела живлення. Однак, якщо розділити їх на чисті речовини, то це буде те саме, що можна купити в магазині під виглядом того ж монофосфату калію або сульфату калію.

Будь-яка органічна речовина, гній, компости, будучи покладеними в ґрунт, все одно перетворяться на монофосфат, на розчинний калій або на різні джерела азоту, на амонійний азот, на нітритний азот, який охоче поглинають рослини. Грубо кажучи, рослини починають синтезувати собі харчування з будь-яких джерел, знаходячи органічну речовину в ґрунті.

Основні схеми підживлення томатів у дачників 2: перший варіант – тільки на чистій органіці, і другий – поєднуючи в розумних межах органіку та мінеральні добрива. Найкращий варіант поєднувати органіку з мінеральними добривами для отримання максимального врожаю. Такий підхід завжди приносить більший урожай і навіть покращує його якість.

Але здебільшого обійтися органікою не вийде і доводиться до органіки додавати мінеральні добрива. Фермери дають при поливі 1 г добрив на 1, але треба враховувати, що поливи у них практично щодня. Спочатку, як правило, вони поливають рослини простою водою, а потім відразу слідом дають поживний розчин у потрібній концентрації з урахуванням необхідної електропровідності та кислотності.

Дачникам простіше поливати томати, додаючи на всю поливальну воду 1 чайну ложку Акваріна або Фертики з потрібною формулою на 10 літрів. Але якщо земля погано підготовлена ​​до поливальної води додавати по 2 чайні ложки добрива на 10 літрів води. У спеку при частих поливах надійніше чергувати поливи з добривами та чистою водою. Один раз добрива, наступного разу вода.

Порада городників: чим підживити томати, щоб мати гарний врожай
Порада городників: чим підживити томати, щоб мати гарний врожай

Тут не треба боятися добрив і треба враховувати наступне: як правило, кислотність ґрунту та води невідома, тим більше невідома електропровідність розчинів, тому багато елементів з добрива, потрапивши в ґрунт, часто стають малодоступними, і відповідно, 1 або 2 чайні ложки шкоди не принесуть жодного.

Як підживлення можна використовувати будь-яке комплексне добриво, якщо немає жирування, можна, щоб у складі було більше азоту. Якщо на перших кистях вже зав’язалися плоди, то потрібно притримати ріст кущів, щоб усі сили рослина віддала на налив плодів. Наприклад, можна використовувати добриво з формулою плюс магній, який так само необхідний томатам.

Популярне

Подібні новини