2 ложки на 10 літрів води: вливаю це “рідке золото” під яблуню і з одного дерева знімаю по 100 кг врожаю

Бажаєте отримати пишний врожай яблук? Тоді вам точно треба дізнатися рецепт одного з найефективніших підживлень для цих дерев. Ви будете вражені результатом.

Сезон збору яблук — не за горами і саме час подбати про родючість ваших дерев. У цьому допоможе просте добриво, з яким ви, якщо не стикалися, то точно чули про нього. Нітроамофоска – це справжнє рідке золото для садівника. З ним можна створити дивовижний еліксир для вашого саду. Яблуня, яка отримує таке підживлення, може подарувати вам до центнеру смачних, соковитих плодів.

Це комплексне мінеральне добриво, яке має багато корисних властивостей для рослин і ґрунту. Вона включає три основні елементи: азот, фосфор і калій, кожен з яких відіграє важливу роль у розвитку рослин. Нітроген сприяє росту зеленої маси. Він необхідний для утворення білків, хлорофілу та інших життєво важливих компонентів рослини. Завдяки цьому мікроелементу рослини швидко ростуть, розвиваються міцні стебла і пишне листя.

Де краще не садити яблуню: поради для садівників
Садівник поділився рецептом найефективнішої підживи для яблуні

Фосфор відповідає за розвиток кореневої системи та утворення квітів і плодів. Він підвищує стійкість рослин до хвороб, прискорює дозрівання врожаю і покращує якість плодів. Фосфор також сприяє засвоєнню інших поживних речовин.

Калій необхідний для регулювання водного балансу в рослинах. Він покращує стійкість до посухи та морозів, підвищує імунітет рослин до хвороб і шкідників. Калій також сприяє утворенню цукрів і крохмалю, що покращує смак і якість плодів.

Садівники розповіли, як боротися з яблуневою плодожеркою на ділянці
Садівник поділився рецептом найефективнішої підживи для яблуні

Це добриво дуже просте у використанні. Щоб приготувати розчин, потрібно розчинити 1-2 столові ложки нітроамофоски у 10 літрах теплої (але не гарячої) води. Отриманою підживкою обприскують рослини у вечірній час або в похмуру погоду. Це забезпечує краще всмоктування поживних речовин через листя і сприяє активному росту і розвитку рослин.

Нітроамофоска чудово підходить для підживлення не лише яблунь, але й інших плодових, овочевих та ягідних культур. Її регулярне застосування допомагає рослинам бути більш стійкими до хвороб та несприятливих умов. Плоди стають більшими, соковитішими та смачнішими.

Популярне

Подібні новини