Ця техніка консервації – справжнє диво: мої томати “прокидаються” від зимової сплячки свіжими та соковитими

Вирощувати томати і зберегти їхній смак на зиму допоможе простий рецепт консервації. Найкраще вибирати м'ясисті та щільні томати, уникаючи переспілих і м'яких плодів.

Цей рецепт простий, швидкий і дає дуже смачний результат без додавання часнику та зелені.

Томати потрібно вимити та витерти насухо, розрізати навпіл і вирізати місця, де був хвостик.

Банки та кришки обов’язково потрібно стерилізувати заздалегідь, навіть незважаючи на те, що потім доведеться ще раз повторити стерилізацію з помідорами. Банки наповнюються помідорами і заливаються кип’яченою водою кімнатної температури. Від окропу томати розм’якнуть, і шкірка відійде, а цього варто уникати.

Більше нічого класти не треба – ні зелень, ні сіль, ні спеції. Просто закриваємо кришками і ставимо в каструлю для кип’ятіння. На дно каструлі кладемо рушник, заливаємо банки теплою водою по плечі, і кип’ятимо протягом 15 хвилин. Важливо не переварити томати, щоб вони не розм’якли. Потім дістаємо баночки, щільно закручуємо кришки і не укутуємо – залишаємо їх остигати на столі.

Кухарі розповіли про цікаву техніку консервування помідорів
Кухарі розповіли про цікаву техніку консервування помідорів

Через деякий час прибираємо баночки у холодне місце, підвал чи льох. Це допоможе зберегти смак помідорів. Взимку можна відкрити баночку, нарізати томати, додати сіль, цибулю, зелень та олію, і навіть у січні їсти смачні літні салати. Томати будуть дуже схожі на свіжі і збережуть більшість своїх корисних властивостей.

Обов’язково спробуйте цей простий та смачний рецепт консервації. Зробіть цього року пару баночок, і наступного року захочете закрити вже 20 штук.

Популярне

Подібні новини