Я забула, коли востаннє купувала Фанту, бо роблю її сама: жменька абрикосів і від оригіналу не відрізнити

Спека на дворі, і як же приємно охолодитися смачним літнім напоєм. На прилавках — купа газованки, як-от "Фанта", але так хочеться чогось смачного і натурального!

Німецька “Фанта”, яка з’явилася відносно не так давно, у ХХ сторіччі, захоплює смаком. І хоча спершу оригінальна газованка була зроблена на основі звичайної яблучної макухи, рецепт з роками удосконалили, видозмінили та, звісно, засекретили від конкурентів.

Втім, кухарі, експериментували і віднайшли спосіб приготувати вдома такий напій. І для нього не потрібні жодні кулінарні відходи, а навпаки, лише добрі домашні продукти.

Кулінари розкрили рецепт домашнього напою з абрикосів

Це виходить настільки смачно і корисно, що не потрібні жодні додаткові підсолоджувачі чи ароматизатори. В результаті приготування ви отримаєте приємний цитрусовий запах та легку кислинку, що робить його ідеальним напоєм для спекотного дня.

А знадобиться нам всього нічого, а саме:

  • 2 апельсини
  • 1 лимон
  • 500 г абрикосів
  • 1,5 літра води
  • 200-250 г цукру
  • Гілочка м’яти

Добре промийте апельсини, лимон та абрикоси під проточною водою. Цитрусові нарізайте кружальцями або часточками, обов’язково попередньо видаливши кісточки. Абрикоси розділіть на половинки й також приберіть кісточки.

У великій каструлі доведіть до кипіння 1,5 літра води. Додайте цукор та мішайте, поки він повністю не розчиниться. Сироп повинен закипіти, після чого його треба варити на середньому вогні ще 5 хвилин, а тоді додайте до нього підготовлені цитрусові та абрикоси. Знову доведіть все до кипіння і варіть на повільному вогні протягом 10-15 хвилин, поки фрукти не стануть м’якими.

Кондитер розповів, як приготувати вдома посипку — м'ятний цукор
Кулінари розкрили рецепт домашнього напою з абрикосів

Далі зніміть каструлю з вогню і залиште компот настоюватися під кришкою до повного охолодження. Це дозволить плодам віддати свій аромат та смак у напій. Після його охолодження можете процідити через сито або друшляк, щоб видалити часточки фруктів, або залишити їх у напої для більшої насиченості.

Популярне

Подібні новини