Дачники, тримайтеся за банки: цей рецепт смачнющих томатів без зелені і часнику перевернув світ консервації

Якщо ви втомилимь від одноманітних консервацій, то цей рецепт помідорів вас точно здивує! Не знадобляться навіть часник і зелень, але смак вразить усіх!

Цей рецепт маринованих помідорів на зиму без стерилізації вражає своєю простотою та чудовим смаком. Головною перевагою рецепту є те, що пропорції інгредієнтів розраховані на 1 літр води, що дозволяє легко адаптувати його для різних об’ємів банок.

Інгредієнти для маринаду (на 1 л води):

  • Кам’яна сіль – 1 ст.л. з гіркою
  • Цукор – 4 ст.л. з гіркою
  • 9% столовий оцет – 4 ст.л.

Приготування:

Для початку слід підготувати банки, ретельно вимивши їх содою та обполоснувши. Для консервування обирають щільні помідори без пошкоджень, які добре миють.

Банки щільно заповнюють помідорами та заливають окропом до самого верху. Після цього треба накрити їх гарячими кришками та залишити на 20 хвилин, щоб помідори прогрілися.

Після цього воду з банок злийте у каструлю для приготування маринаду. Об’єм води доведіть до цілого числа літрів для зручності розрахунку пропорцій інгредієнтів.

Мариновані помідори на зиму без стерилізації: простий та смачний рецепт
Мариновані помідори на зиму без стерилізації: простий та смачний рецепт

У каструлю з водою додайте цукор та сіль згідно з пропорціями, добре розмішайте та доведіть до кипіння. Потім вогонь потрібно зменшити і додати оцет.

Після цього гарячим маринадом заливають помідори в банках, відразу ж закатують кришками. Закатані банки перевертають шийкою вниз, укутують рушником на 20-30 хвилин. Потім банки перевертають і залишають при кімнатній температурі до повного остигання.

Зберігати таку консервацію можна при кімнатній температурі, наприклад, у коморі.

Цей рецепт вражає тим, що для нього не потрібні ні зелень, ні часник, ні прянощі. Незважаючи на це, помідори виходять напрочуд смачними. Варто спробувати законсервувати хоча б кілька баночок за цим рецептом – результат неодмінно вас здивує своєю простотою та чудовим смаком.

Популярне

Подібні новини