Почула по “сарафанному радіо” на ринку про це добриво для буряків: перевірила і ахнула – вродило, як ніколи

Сьогодні ви дізнаєтесь, як правильно підживити буряк у липні, щоб зібрати максимальний врожай здорових та міцних овочів на вашому городі чи дачі.

А допоможе простий настій з кропиви. Цей бур’ян – справжній помічних дачників, адже містить азот, калій і фосфор, які необхідні коренеплоду.

Щоб приготувати добриво візьміть 1 кілограм свіжозрізаної кропиви без насіння на одне відро води. Залийте кропиву водою та залиште настоятися на сонці на 10-14 днів. Кропива довго бродитиме, і буде виділяти неприємний аромат та піну.

Настій треба щодня перемішувати. Але краще надягніть маску, бо “абре” буде ще те.Коли неприємний запах зникне, це означає, що бродіння завершилося, і можна приступати до наступної фази підживлення.

Зливаємо рідину з відра і розводимо її у пропорції один до п’яти з чистою водою. Такий розчин підходить для будь-яких овочів, окрім капусти. Капусті потрібно більш концентрований розчин – на кожен літр розчину беремо один літр чистої води. Для обприскування буряка по листу розбавляємо настій у пропорції один до десяти.

Городники поділилися простим рецептом підживлення буряків
Городники поділилися простим рецептом підживлення буряків

Під корінь підживлення з кропив’яного настою можна вносити раз на тиждень, по одному літру під кожен буряковий кущик. Обприскування проводиться виключно раз на місяць.

Таке підживлення допомагає покращити вироблення хлорофілу в тканинах рослини, наситити її мінералами та мікроелементами, які буряк легко засвоїть з ґрунту. Крім того, рослини отримають вітаміни, органічні кислоти, фітонциди та таніни. Це допоможе виростити шикарний урожай цукристих, смачних і великих буряків, яких вистачить і собі, і на продаж.

Спробуйте, і ваш буряк буде чудовим. Перевірено!

Популярне

Подібні новини