Я цей “базарний рецепт” огірків на зиму записала червоним олівцем: роботи на 5 хвилин, смакоти на 50 банок

Активно почався сезон консервації і вже багато господинь стали закривати огірки. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла зручний і простий для вас рецепт "закупорки" на зиму.

Літо у розпалі, а значить прийшов час консервацій. Закрити огірки на зиму — свята справа, і існує простий і швидкий спосіб, який дозволить вам зберегти свіжість і хрумкість огірків на довгі зимові місяці без зайвого клопоту.

Перед тим, як почати весь процес, відбираємо маленькі та середні огірки, які легко буде утрамбувати у банку. Їх вимочуємо попередньо 3 години, аби вони зберегли свою структуру та хрумкість. Наступний крок – підготувати спеції: часник, кріп, лавровий лист і перець горошком. Ці інгредієнти додадуть огіркам неповторного аромату та пікантності.

Експерти розповіли, як можна осліпити огірки та чим цей прийом допоможе
Кухар розповів, як швидко законсервувати огірки на зиму

Далі буде трошечки попотіти, адже починаємо займатися маринадом. У каструлю вливаємо воду, додаємо сіль і цукор, на свій смак, і доводимо до кипіння. Після того, як розчин закипить, додаємо 3 столові ложки оцту. Маринад готовий, але з плити його не знімаємо, а ставимо вогонь на мінімум, адже важливо, аби він був гарячим, коли будемо заливати огірки в банки.

Переходимо до процесу консервування. На дно стерилізованої банки викладаємо спеції, зверху щільно укладаємо городину. Після цього заливаємо все гарячим маринадом, стежачи за тим, аби рідина повністю покривала овочі. Закочуємо банки кришками і ставимо їх догори дном, загортаючи в ковдру для поступового охолодження.

Кухарі розкрили незвичний рецепт консервованих огірків
Кухар розповів, як швидко законсервувати огірки на зиму

Маленький лайфхак на останок: щоб консервація простояла до зими і кришки не зірвало, кладемо у кожен слоїк по таблетці аспірину. Так ми точно не залишимо шкідливим бактеріям і шансу на те, щоб проникнути до наших запасів та зіпсувати їх. Спробуйте цей рецепт і нехай смакує!

Популярне

Подібні новини