Цей спосіб стерилізації банок із заготівлями у газовій духовці за 10 хвилин підслухала у черзі на базарі

Консервація – невід'ємна частина роботи кожної господині влітку, але для більшості рецептів важливим кроком є стерилізація. Дізнайтеся у цьому матеріалі, як провести цю процедуру в газовій духовці.

Стерилізація – це один із найважливіших кроків під час консервації для переважної більшості рецептів. Саме цей етап допомагає вашим заготівлям довго простояти, а все тому, що стерилізація знищує ті бактерії, котрі можуть призвести до псування продуктів. Існує досить велика кількість методів для стерилізації, проте одним із найпоширеніших та найдієвіших є стерилізація банок за допомогою газової духовки.

Для того, щоб простерилізувати банки у духовці, спершу рекомендується переконатися, що усі ємності непошкоджені та цілі. Крім того, перевірте кришки, оскільки на них також мають бути відсутніми плями та різного роду пошкодження. Запам’ятайте, якщо на банках є різноманітні металеві кріплення, то їх взагалі не можна стерилізувати за допомогою духовки.

На наступному етапі слід дуже ретельно промити всі необхідні банки, при цьому потрібно застосовувати засоби із сильними дезінфікуючими властивостями. Також для цього можна використати соду або господарське мило.

Господині розповіли, як стерилізувати банки із заготівлями у газовій духовці
Господині розповіли, як стерилізувати банки із заготівлями у газовій духовці

Далі перемістіть підготовлені банки у холодну духовку та розташуйте їх так, щоб вони знаходились на недосить великій відстані одна від одної. У тому випадку, коли ви ставите банки відразу після того, як помили, тоді краще їх розташувати догори дном.

Після цього спершу включіть духовку на маленьку потужність. Це необхідно для того, щоб посудина поступово прогрілася. Зазвичай експерти радять увімкнути духовку близько на 50 градусів Цельсія орієнтовно на 10 хвилин, а потім слід підвищити газ, щоб температура збільшилася до 180 градусів Цельсія знову ж таки орієнтовно на 5 або 10 хвилин. Зверніть увагу, що максимальна температура під час проведення стерилізації банок за допомогою газової духовки повинна становити 200 градусів Цельсія. Після стерилізації духовку варто привідкрити, щоб ємності охолонули, але не повністю.

Проводити стерилізацію у газовій духовці можна також і вже готових консервацій. Для цього розмістіть банки у холодну духовку, розташовуючи їх на одній і тій самій відстані, далі включіть газ та регулюйте подальшу температуру орієнтовно до 150 градусів Цельсія. Як тільки на заготовках будуть виднітися бульбашки вгорі, тоді виберіть потрібний таймер. Наприклад, для банок до 0,75 літра рекомендують 5-10 хв, для 1 літра потрібно 15 хв, для 1,5-2 літрів радять 20 хвилин, для 3 літрів рекомендовано 30 хвилин. Після витримки необхідного часу дістаньте банки та досить щільно закрутіть їх.

Популярне

Подібні новини