Беру просту воду з-під крана і поливаю ось так огірки: ніколи не гірчать, ростуть швидко і родять пишно

Огірки під час зростання мають одну дуже цікаву властивість: з солодкої ніжної городини вони швидко можуть перетворитися на дещо дуже гірке. Як виправити ситуацію?

Яке літо без огірків? Дійсно виростити гарний соковитий врожай без гірчинки не так вже й просто, адже ця городина дуже ніжна та вибаглива до догляду. Спершу давайте розберемося, чому плоди можуть змінювати свій смак.

До речі, чи знаєте ви, що оцей в’яжучий неприємний присмак з’являється коли огірки починають виробляти кукурбитацин — елемент, що пригнічує оцю витончену солодкуватість.

Основна причина появи його полягає у тому, що кущі дуже сильно реагують на зміни температури. Особливо влітку, коли вдень стоїть велика спека, а вночі стає різко прохолодніше. Не сприяють покращенню смаку не лише ці коливання, а й часто просто неправильний полив.

Експерти назвали найкраще добриво для огірків, які ростуть у відкритому ґрунті
Експерти розповіли, як поливати огірки, аби вони не гірчили

На форумах дачники-експерти розповідають, що слід в липні-серпні випрацювати індивідуальну систему поливу. Щодня при коливаннях температури +30-+40 воду необхідно вносити під корінь. Робити це слід рано вранці, в ідеалі, коли сонце тільки стає з-за обрію. Це допоможе волозі глибше проникнути у ґрунт та наситити коріння рослин. Крім цього, вона не випарується за день.

Також городники радять вносити не менше 10 літрів води для кожного куща городини. Це оптимальна кількість рідини, що буде повільно поглинатися протягом спекотного дня. Щодо підживок, то влітку краще зробити акцент на фосфорно-калійних добривах.

Городник розповів, як простимулювати родючість огірків без добрив
Експерти розповіли, як поливати огірки, аби вони не гірчили

Не забувайте також про мульчування. Цей простий крок вирішує безліч проблем: по-перше, земля краще утримує вологу, допомагаючи навіть найглибшому корінню зволожитися. По-друге, ґрунт повільніше нагрівається, даючи огіркам можливість більше часу побути у природній прохолоді.

Популярне

Подібні новини