Зберігатиметься до весни 2025: зробіть це з цибулею після збирання. Врожай “доживе” до наступної посівної

Цибуля — ну просто універсальна городина, без якої не обходиться приготування і консервація багатьох страв. Як же ж правильно зберігати її врожай? Ось підказки від редакції сайту "Добрі новини".

Здавалось, би що може бути простішим, аніж зберегти цибулю? Здається, наші бабусі взагалі не морочилися з цим питанням і могли ледь не рік тримати її у коморі без холодильника та електрики. Все це дійсно нескладно, якщо знати кілька секретів.

Для початку, важливо звернути увагу на самі плоди, які ви збираєтеся зберігати. Вибирайте тільки здорові, міцні цибулини без пошкоджень, тріщин чи ознак гниття. Після збору врожаю чи покупки, цибулю слід добре просушити. Цей процес займає приблизно два тижні, і найкраще робити це в сухому, добре провітрюваному приміщенні. Найкраще це робити на сонці, але обов’язково накрийте городину марлею або затініть її, щоб палюче проміння не зробило вам чипси зі здорових овочів.

Городники розповіли, що робити. щоб не жовтіла цибуля
Експерти розповіли, як зберігати цибулю, аби не псувалася

Коли цибуля добре просушена, її можна зберігати у прохолодному, сухому і темному місці. Ідеальною температурою для зберігання є 0-5°C. При цьому слід уникати занадто вологих приміщень, оскільки волога сприяє розвитку гнилі та проростанню. Важливо також забезпечити достатньо повітря. Пам’ятаєте, як раніше цибулини складали у капронові колготи? Ось це як раз найкраща тара для них.

Варто зазначити, що ні краплі води не має потрапити на ваш врожай, інакше почнеться проростання. Навіть у холодильнику овоч може пустити безбарвні хаотичні стрілки.

Городники розповіли, що робити. щоб не жовтіла цибуля
Експерти розповіли, як зберігати цибулю, аби не псувалася

Ще один важливий аспект – уникнення зберігання цибулі разом з іншими овочами, особливо з картоплею. Коренеплід виділяє вологу та гази, які можуть прискорити псування. Крім того, важливо періодично перевіряти стан ваших запасів, видаляючи будь-які пошкоджені або підгнилі цибулини, щоб запобігти поширенню гнилі на здорові екземпляри.

Популярне

Подібні новини