З цим не зрівняється жоден ресторанний лимонад: рецепт освіжаючого літнього “компоту” з домашніх ягід

Під час сильної спеки на городі потрібно освіжитися. Ніщо не може допомогти краще, ніж літній домашній лимонад з ягід, які ви зібрали власноруч.

Ягідний напій зі щойно зібраного врожаю на власному городі має численні корисні властивості. Малина, чорниця та смородина багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися зі вільними радикалами і зміцнюють імунну систему. Вітаміни С і К, наявні у ягодах, сприяють покращенню здоров’я шкіри, підтримують здоров’я серцево-судинної системи та сприяють загоєнню будь-яких ран.

Лимон, який також додається до лимонаду, додає напою додаткову дозу вітаміну С і допомагає покращити травлення. Мед, як природний підсолоджувач, додає енергії та має антибактеріальні властивості. Листочки м’яти додають напою особливої свіжості та допомагають заспокоїти шлунок. Лід охолоджує напій, роблячи його ідеальним для спекотних днів, та забезпечує миттєве освіження.

Рецепт освіжаючого літнього лимонаду
Рецепт освіжаючого літнього лимонаду
  • 200 г свіжих ягід (малина, чорниця, смородина);
  • 1 літр води;
  • 2 столові ложки меду або цукру (за бажанням);
  • 1 лимон;
  • Кілька листочків м’яти;
  • Лід.

Промийте ягоди під холодною проточною водою. Використовуйте комбінацію малини, чорниці та смородини або інших ягід за смаком. У великій мисці розтовчіть ягоди за допомогою товкача або ложки до стану пюре. Вичавіть сік з одного лимона і додайте його до ягідного пюре.

Додайте мед або цукор, добре перемішайте до повного розчинення. Перелийте суміш у глечик та додайте літр холодної води. Ретельно перемішайте. Додайте кілька листочків м’яти для аромату і свіжості. Перед подачею додайте лід. Цей ягідний напій не тільки втамовує спрагу, але й приносить користь здоров’ю, роблячи ваш день на городі ще приємнішим.

Популярне

Подібні новини