Цей “чудо” настій у співвідношенні 1:1 за лічені секунди прогнав всіх гусениць з яблуні: сад забуяв врожаєм

Яблука є багатим джерелом вітамінів та мінералів, корисних для здоров'я. Однак шкідники, зокрема гусениці, можуть значно вплинути на врожайність та якість плодів. Дізнайтеся, як легко їх прибрати.

Як стверджують експерти, гусениці найкраще розвиваються в умовах теплої та вологої погоди. Крім того, бур’яни також можуть служити джерелом поширення шкідників яблуні.

Існує велика кількість різноманітних методів для боротьби з гусеницями. Найлегший з них – збирати їх вручну. Можна також використовувати різні пастки для лову цих шкідників, наприклад, обгорнути стовбур дерева липкою стрічкою або розставити пастки з феромонами. Проте ці методи часто виявляються неефективними, тим більше, коли сад уражений великою кількістю гусениць. У такому випадку вам на допомогу прийдуть спеціальні перевірені роками народні способи обробки яблуні від гусениць.

Один із таких способів – настій з полину. Для його приготування необхідно подрібнити свіжий полин та залити його водою у співвідношенні 10 літрів води на пів відра подрібненої рослинної маси. Далі слід настояти цю суміш приблизно 12 годин, а потім поставити на вогонь орієнтовно на 30 хвилин. Після цього настій потрібно розвести водою у пропорції 1:1, а перед використанням розчину варто ще додати мило.

Садівники розповіли, як прогнати з яблуні гусениць
Садівники розповіли, як прогнати з яблуні гусениць

Ще одним дієвим народним засобом є настій часнику та перцю. Щоб його приготувати, потрібно у воді змішати часник та мелений перець. Отриманим настоєм радять обприскувати яблуні. Ці гострі аромати допоможуть відлякати гусениць та уберегти рослини.

Наступний не менш ефективний засіб – настій чистотілу. Для цього потрібно одну склянку чистотілу замочити у відрі води та залишити отриману суміш на декілька днів. В кінці настій необхідно процідити та додати до нього близько двох столових ложок мила.

При значному поширенні гусениць експерти рекомендують використовувати хімічні засоби, наприклад, “Проклейм”.

Крім того, варто на регулярній основі проводити обрізку дерев, прибирати бур’яни та здійснювати обробки для профілактики. Ці всі кроки допоможуть зменшити ризик масового розмноження шкідників.

Популярне

Подібні новини