Бульйон буде чистий, як кришталь: хитрість зі старої газети, яка зробить суп прозорим як сльоза і без жиру

Приготування прозорого, ароматного та смачного курячого бульйону — це не завжди проста справа. Як же ж зробити дійсно кришталеву основу для перших страв? Розповідаємо у матеріалі.

Майте на увазі, що для приготування якісного курячого бульйону важливо обирати свіжі та якісні інгредієнти. Найкраще підходить ціла курка або окремі її частини з кістками, такі як крила, стегна або каркас. Кістки додають бульйону насиченості та глибини смаку. Використовуйте також тільки свіжі овочі й зелень.

Підготовка головного інгредієнта

Кулінар розповів, як приготувати бульйон без пінки

Перед початком варіння курку слід ретельно підготувати. Для цього перш за все ретельно промийте її під проточною водою, щоб видалити залишки крові та забруднень, а потім обшпарте тушку окропом, щоб видалити поверхневі забруднення та початкову пінку.

Далі обріжте з неї зайвий жир та покладіть в каструлю й залийте холодною водою так, щоб вода повністю покрила м’ясо, й варіть після закипання на дуже повільному вогні, постійно знімаючи пінку, яка утворюється. Це важливий етап, оскільки пінка складається з білків, які можуть зробити бульйон мутним.

Особливу увагу звертаємо на те, що бульйон не повинен кипіти сильно, а лише ледь-ледь.

Кулінар розповів, як приготувати бульйон без пінки

Після того, як ви зняли основну частину пінки, додайте овочі (моркву, селеру, цибулю) та спеції (лавровий лист, перець горошком, петрушку). Продовжуйте приготування, не додаючи температури, протягом 1,5-2 годин. Залиште проміжок між кришкою та каструлею. Періодично перевіряйте і знімайте будь-яку пінку, що утворюється.

Після завершення варіння процідіть бульйон через дрібне сито, фільтр або марлю, щоб видалити залишки овочів, спецій та дрібні частинки, після чого дайте йому охолонути до кімнатної температури, а потім приберіть у холодильник. Якщо на поверхні утворюється жирна плівка, видаліть її після охолодження.

Популярне

Подібні новини