Розсипала це “біле сипуче золото” по городу, а потім зібрала 5 20-літрових відер помідорів з однієї грядки

Мало хто знає, але звичайний картопляний крохмаль можна використовувати не лише на кухні. Дізнайтеся, як перетворити його на ідеальне добриво для підгодівлі помідорів на ваших городніх ділянках.

Як стверджують експерти, звичайний картопляний крохмаль можна використовувати для прискорення росту та розвитку томатів.

Для того, щоб приготувати це ефективне добриво, на одне відро теплої води слід додати 10 чайних ложок картопляного крохмалю. Далі потрібно ретельно все перемішати, щоб крохмаль добре розчинився, а після цього провести полив під кущ.

Також можна внести крохмаль в сухому вигляді по одній чайній ложці під кожну рослину, проте обов’язково полити зверху водою. Зазвичай це добриво використовується не частіше одного разу на місяць під час періоду плодоношення.

Зверніть увагу, що городники попереджають, що надмірне внесення крохмалю може призвести до погіршення якості врожаю. Однак, якщо дотримуватися рекомендацій, то можна досягти збільшення врожайності помідорів на кущах.

Городники розповіли, як можна використовувати крохмаль на городі
Городники розповіли, як можна використовувати крохмаль на городі

Відзначається, що картопляний крохмаль виступає джерелом фосфору. Крім того, під впливом активізованих бактерій важко засвоювані мікроелементи в ґрунті розкладаються, перетворюючись на форми, які легко засвоюються рослинами.

До того ж крохмаль допомагає захистити помідори від фітофтори. Для цього потрібно 1 столову ложку картопляного крохмалю розчинити в невеликій порції холодної води, а потім вилити цю суміш у каструлю з 1 літром киплячої води. Далі слід довести суміш до загустіння, за текстурою засіб повинен бути схожим на “кисіль”, після чого дати йому охолонути. Потім в охолоджений “кисіль” необхідно додати 5 мілілітрів аптечного йоду, перемішати, а після цього розвести водою до 10 літрів розчину.

Цей розчин можна використовувати для обробки помідорів та інших городніх культур кожні два тижні. Він добре поєднується з будь-якими добривами, за винятком молочних. І не завдає шкоди листям та плодам навіть під прямим сонячним світлом. Зверніть увагу, що розчин необхідно застосовувати одразу, оскільки він не зберігається.

Популярне

Подібні новини