Накрутила вже 17 банок: простий ситний рецепт маринованого перцю, який можна їсти навіть холодним

Якщо ви не бажаєте чекати до зими, щоб насолодитися домашніми заготівлями, цей рецепт маринованого перцю сподобається вам своєю простотою та швидкістю приготування.

Ще гарячий, запечений у духовці перець, занурений у маринад, стає надзвичайно соковитим та насиченим, тому його хочеться з’їсти одразу ж!

Інгредієнти

Експерти розповіли, яким добривом підгодувати солодкий перець у другій половині липня
Кулінар пояснив, як легко і смачно замаринувати болгарський перець
  • Солодкий м’ясистий перець (бажано різних кольорів) — 1 кг
  • Часник — 4-5 зубчиків
  • Олія оливкова або соняшникова — 100 мл
  • Оцет столовий (9%) — 100 мл
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Сіль — 1 столова ложка
  • Перець чорний мелений — до свого смаку
  • Лавровий лист — 2-3 штуки
  • Зелень (петрушка або базилік) — за бажанням

Важливою частиною цього рецепту є запікання перцю. Тому заздалегідь розігрійте свою духовку до 200°C. Помийте солодкий перець і викладіть його на деко, застелене пергаментним папером. Наполегливо радимо вам змастити плоди оливковою олією, після чого запечіть їх у духовці. На це ви витратите приблизно 20-25 хвилин, поки шкірка не почне темніти й тріскатися.

Одразу після того перекладіть перець у глибоку миску та накрийте кришкою або харчовою плівкою. Дайте йому постояти 10-15 хвилин, щоб він охолов і пропарився. Тепер зніміть з плодів шкірку, видаліть насіння та плодоніжки, а далі наріжте їх смужками або залиште цілими. Це вже на ваш смак та розсуд.

Кулінар пояснив, як легко і смачно замаринувати болгарський перець

Наступним кроком стане приготування маринаду. Для цього у каструлі чи сотейнику змішайте олію, оцет, цукор, сіль та лавровий лист. Додайте подрібнений часник та чорний мелений перець, а тоді доведіть суміш до кипіння, зменште вогонь і варіть ще 2-3 хвилини.

Далі перекладіть підготовлений перець у глибоку миску чи контейнер та залийте його гарячим маринадом, так щоб він повністю покрив овочі. Додайте свіжу зелень за вашим бажанням.

Тепер залиште його маринуватися на кілька годин у холодильнику. Маринад швидко вбирається, і вже через 2-3 години можна насолоджуватися цією смакотою.

Популярне

Подібні новини