Закрутила 1 раз і родина сита всю зиму: рецепт фаршированих баклажанів, які можна їсти, не розігріваючи

Не секрет, що є рецепти, які поколіннями передаються з рук у руки. Один з них ми пропонуємо вам — запечені, фаршировані баклажани у банках на зиму.

Отже, сезон овочів у розпалі, а, значить, саме час подумати про запаси на зиму, тому зробіть прямо зараз цю чудову заготівлю, для того, щоб взимку вам достатньо було відкрити банку, розігріти страву, і ось вона — справжня насолода.

Інгредієнти

Кулінари розповіли, як приготувати ікру з баклажанів
Кухар поділився рецептом консервованих баклажанів з фаршем
  • Середні баклажани — 3-4 кг
  • Морква — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 500 г
  • Солодкий перець — 1 кг
  • Часник — 2 головки
  • Петрушка та кріп — 100 г
  • Олія рослинна — 250 мл
  • Оцет 9% — 200 мл
  • Сіль, перець до свого смаку

Перш за все оберіть молоді, середнього розміру баклажани. Вони мають бути пружними, без пошкоджень. Далі розріжте кожен навпіл уздовж, не відрізаючи до кінця, а тоді замочіть їх у підсоленій воді на 30 хвилин, щоб позбутися гіркоти.

Після вимочування баклажани потрібно обсушити, змастити олією та запекти у духовці на застеленому пергаментом деці при температурі 180°C приблизно 20-30 хвилин, доки вони не стануть м’якими.

Городники назвали найефективніше підживлення для моркви
Кухар поділився рецептом консервованих баклажанів з фаршем

Протягом цього часу приготуйте начинку: моркву натріть на грубій тертці, цибулю наріжте півкільцями, а перець – соломкою. Обсмажте всі овочі на олії до золотистого кольору. Потім дрібно наріжте часник та зелень, додайте до овочів і трохи протушкуйте. Ось начинка й готова. Тепер відкрийте запечені та трохи охолоджені баклажани й начиніть їх, а потім щільно наповніть ними заздалегідь простерилізовані банки, додайте оцет й закрийте кришками.

Далі залишилось пастеризувати продукцію. Для цього помістіть банки у каструлю з водою, доведіть до кипіння і кип’ятіть їх 15-20 хвилин.

Після того, як закрутка охолоне, її можна зберігати у прохолодному, темному місці так само як і будь-яку іншу свою консервацію. Запечені фаршировані баклажани ви можете почати вживати вже через 2 тижні, але якщо втримаєтесь від цього, то взимку вони смакуватимуть ще краще.

Популярне

Подібні новини