З цим копійчаним засобом мої троянди стоять по 14 днів свіжесенькими, мов тільки зрізані: дієвий лайфхак!

Троянди завжди радують око своєю неперевершеною красою. Однак зазвичай букетик починає в'янути вже через 2-3 дні. Дізнайтеся, які маленькі трюки варто зробити, щоб троянди довше зберігалися свіжими.

Для того, щоб зрізані троянди могли довше простояти у вазі, експерти радять відразу ж після купівлі букетика знімати з нього подарункове упакування. І не має значення, воно паперове чи поліетиленове.

Далі потрібно підрізати стебла троянд під кутом приблизно 45 градусів. Цей крок необхідний для того, щоб троянди могли добре поглинати воду. Крім того, проводити цю процедуру дуже важливо у воді чи під струменем, тобто в умовах, де доступ повітря максимально обмежений. Це важливо, оскільки саме потрапляння повітря всередину стебла здатне скорочувати життя цих квітів.

Окрім того, важливо видалити всі шипи та нижні листки, які можуть контактувати з водою. Цей крок також допомагає продовжити красу та тривалість життя троянд.

Що стосується води, то вона повинна бути відстояною, прохолодною та перекривати приблизно 2/3 довжини стебла. У літній час експерти радять використовувати виключно холодну воду.

Цей дармовий засіб, який знайдеться практично у кожного вдома, допоможе надовше зберегти свіжість троянд
Цей дармовий засіб, який знайдеться практично у кожного вдома, допоможе надовше зберегти свіжість троянд

Крім того, щоб троянди довше залишалися свіжими, при догляді за ними до води додають спеціально розроблені живильні добавки. Також можна скористатися народними методами: наприклад, додати до води 30 г цукру та 1 столову ложку оцту. Це забезпечить квітам додаткове живлення.

До того ж ще можна додати аспірин у вазу з трояндами. Це допоможе продовжити життя квітам. Ацетилсаліцилова кислота, що міститься в аспірині, дозволяє воді довше зберігати свої властивості та запобігає її застою. На один літр води слід використовувати п’ять таблеток аспірину. Також, щоб уникнути у вазі гниття, експерти рекомендують додати у воду таблетку буру або ж горілку.

Окрім того, не варто забувати кожного дня змінювати у вазі воду та підрізати троянди. Експерти також рекомендують проводити обприскування квітів за допомогою пульверизатора. Однак намагайтеся уникати потрапляння краплинок води в центр бутона, котрий вже розпустився, тому що застій води здатний спричинити стрімке загнивання пелюсток та всієї квітки.

Популярне

Подібні новини