Ще колись у старенькій газеті з 90-х прочитала про цей догляд за кактусом: вмить випускає рясні квіточки

Кактус належить до невибагливих кімнатних рослин. Однак він також потребує уваги. Дізнайтеся, як правильно доглядати за кактусом, щоб довго насолоджуватися його колючками та навіть квіточками.

Де найкраще розміщувати кактус

Зазвичай у природному середовищі кактуси зростають під інтенсивним прямим сонячним світлом. Тому й удома їм необхідне яскраве освітлення. Через це найкращим місцем для їх розміщення будуть південні та східні підвіконня. Крім того, під час літнього сезону рослини можна розміщувати на балконі.

Взимку важливо контролювати, щоб під час активного опалення повітря навколо рослин не пересихало. В основному це час спокою для кактусів, тому вони можуть навіть перебувати у затінку.

Згідно з фен-шуєм, кактуси бажано розміщувати на південно-східному підвіконні, оскільки там знаходиться сектор багатства.

Як часто слід поливати кактус

Під час спекотної погоди сукуленти слід поливати кілька разів на тиждень. Однак, якщо в кімнаті прохолодно навіть влітку, то тоді ґрунт необхідно зволожувати кожні 7-9 днів. Зверніть увагу, що перед наступним поливом верхній шар ґрунту має повністю висохнути.

Взимку частоту поливу варто суттєво зменшити. Зазвичай достатньо зволожувати рослину один раз на тиждень. Якщо ж вологість повітря в приміщенні висока, то тоді полив рослини слід припинити до весни.

Маленькі нюанси догляду за кактусом, які варто знати
Маленькі нюанси догляду за кактусом, які варто знати

Як часто та чим саме підживлювати кактус

Весною, коли кактуси стрімко ростуть, їх рекомендують підживлювати приблизно раз на 2 тижні. Після завершення вегетаційного періоду підгодівлю слід поступово зменшувати. Для проведення підживлення радять обирати спеціально розроблені добрива для сукулентів та кактусів.

Як домогтися цвітіння кактуса

Щоб кактус зміг випустити квіточки, важливо забезпечити йому найкращі умови щодо освітлення, вологості та температури. До того ж, щоб прискорити цвітіння, можна застосовувати спеціальні стимулюючі добрива. Однак важливо пам’ятати, що певні види кактусів вимагають досить особливих умов для появи квіточок.

Коли варто пересаджувати кактус

Кактус потребує пересаджування виключно в тих випадках, коли помітні ознаки гниття або хвороби, а також якщо коренева система рослини заповнила весь простір горщика. Найкраще проводити пересадку весною або осінню.

Популярне

Подібні новини