Готую “синенькі” за цим простим рецептом і збираю мільйони компліментів від всіх гостей: швидка закуска

Смажені баклажани з часником – смачна та проста закуска, яка чудово підходить на всі випадки життя. Її можна щоразу доповнювати новими інгредієнтами та отримувати новий неповторний смак і аромат.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Зелень кінзи – 10 г (3 гілочки)
  • Петрушка – 10 г (3 гілочки)
  • Часник – 2 зубчики
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Приготування:

Спершу підготуйте всі потрібні інгредієнти за списком. Баклажани варто помити, обсушити та нарізати кружальцями завтовшки приблизно 6-7 мм. Якщо баклажани гірчать, їх потрібно посолити та залишити орієнтовно на 10 хвилин. Таким чином, сіль забере із собою всю гіркоту. Потім слід промити овочі під проточною водою. Однак, молоді овочі та деякі сорти зазвичай не гірчать, тому їх можна не посипати сіллю.

Далі необхідно промити помідори та нарізати їх не дуже тонкими кружальцями. Рекомендується обирати помідори соковиті, проте щільні, оскільки м’які плоди погано тримають форму, і тому у процесі нарізки та приготування вони можуть розповзтися у безформну масу та зіпсувати зовнішній вигляд страви.

Після цього слід промити зелень та дрібненько її покришити. Зелень обирайте за своїм смаком. Можна використовувати кінзу, петрушку, кріп, зелену цибулю тощо. Далі варто очистити часник і також дрібно його нарізати.

Швидкі та соковиті смажені кружальцями баклажани з часничком
Швидкі та соковиті смажені кружальцями баклажани з часничком

Потім слід розігріти олію на сковорідці та обсмажувати кружальця баклажанів на середньому вогні з двох боків до появи золотистої скоринки. Після цього потрібно перекласти обсмажені овочі на паперовий рушничок, щоб він увібрав у себе зайвий жир.

Далі варто викласти помідори на сковорідку та обсмажити їх (трішечки прогріти) по півхвилини з кожного боку (помішувати не потрібно). Важливо, щоб вони не втратили форму і не розповзлися.

Потім потрібно зменшити вогонь до мінімуму, повернути на сковорідку баклажани та посипати овочі подрібненим часником, зеленню, сіллю та перцем. А після цього слід прогріти баклажани з часником та помідорами приблизно 1 хвилинку і відразу подати до столу. Смачного!

Популярне

Подібні новини