Що станеться, якщо спати на спині чи на боку: 5 секретів – щоб після сну не боліли спина та шия

Якісний сон – це важлива складова для чудового самопочуття кожного з нас. Відтак, неправильно вибрана поза, некомфортна подушка або матрац можуть бути причиною болю у спині або шиї.

Фахівці стверджують, що поза для здорового сну має бути обрана з урахуванням індивідуальних особливостей та наявних проблем зі здоров’ям. Тому правильне положення тіла під час сну не тільки сприяє глибокому відпочинку без дискомфорту, але й може допомогти зменшити існуючі проблеми з вашим здоров’ям.

Для того, щоб уникнути болю в спині після пробудження, важливо дотримуватися декількох головних правил під час сну. Неправильні умови для сну можуть спричинити деформацію міжхребцевих дисків, а також перенапруження м’язів спини, перетиснення нервів та судин.

Тому рекомендується спати на боці чи на спині, щоб уникнути болю у самій спині. Зокрема, сон на спині дозволяє рівномірно розподілити вагу по всьому тілу, що таким чином зменшує навантаження на спину. Для підтримки природних вигинів тіла, рекомендується підкласти згорнутий рушник під спину чи подушку під коліна. Сон на боці з подушкою розташованою між колінами також допомагає розвантажити хребет і допомагає повноцінно розслабити м’язи.

Використовую ці 5 секретиків, і після сну нічого не болить
Використовую ці 5 секретиків, і після сну нічого не болить

Для якісного відпочинку нервової системи і тіла тривалість сну не повинна перевищувати восьми годин. Надмірний сон може спричинити біль у спині, оскільки міжхребцеві диски можуть деформуватися, а нервові закінчення зазнають тиску.

Крім того, є поширений міф, що сон на досить твердому матраці корисний для спини, але насправді це спричиняє додатковий тиск на окремі частини тіла. Ідеальним вибором буде ортопедичний матрац, який адаптується під вигини тіла, розвантажуючи спину.

Для нормального сну варто використовувати маленьку, тонку і м’яку подушку (шириною не більше 30-40 сантиметрів), яка дозволить шиї залишатися в правильному положенні, тобто на одній лінії разом із хребтом. У тому випадку, коли ви надаєте перевагу сну на животі, то тоді радять підкласти під нього подушку, щоб уникнути порушення прогину хребта. Якщо ж вам більше подобається сон на спині, то тоді слід покласти подушку також і під коліна, щоб зняти напругу з хребта.

Популярне

Подібні новини