В моїх шафах стало втричі більше місця – подруга з “секонду” навчила: як складати об’ємні речі компактно

Незважаючи на те, що шафи можуть здаватися місткими, часто виникає нестача місця для розміщення всіх наших речей. Однак існує кілька простих і ефективних способів, як компактно скласти речі у шафі.

Розповідаємо далі про способи зберігання теплих светрів, курток, худі тощо.

Зробіть з об’ємних курток конверти

Якщо скласти пуховик звичайним способом, він не лежатиме компактно. Є інший метод – загорнути куртку на кшталт конверта. Для цього потрібно застебнути всі блискавки, скласти рукави на “тулуб” пуховика, а нижній край підвернути. Після цього, починаючи з верху, загорнути пуховик і вкласти його в утворений конвертик нижнього краю.

Також, щоб об’ємні речі займали ще менше місця, можна скласти їх у вакуумні пакети. Але якщо їх немає, то вертикальний стос (купа) складених таким чином курток поміститься навіть у коробці. Коробку поставте на верхні полиці шафи або гардеробної.

Вивертайте кишені піджака або пальта і складайте його виворітним боком

Це простий спосіб компактно скласти піджак або пальто. Потрібно вивернути річ навиворіт, починаючи з кишень. Таким чином вона набуде правильної форми і можна буде скласти кілька речей рівною купою в шафі.

З цим простим трюком у вашій шафі значно побільшає місця – просто складіть об'ємні речі за цією схемою
З цим простим трюком у вашій шафі значно побільшає місця – просто складіть об’ємні речі за цією схемою

Складайте светр у компактний прямокутник для вертикального зберігання

Светр з “некапризної” у догляді тканини можна скласти дуже компактно – у прямокутник. А кілька таких прямокутників займуть у шафі набагато менше місця, ніж рівний стос із горизонтально складених речей. Важливо, щоб була підвернута резинка – це вбереже її від розтягування. Вовняні светри можна прокласти цигарковим папером, тому матеріал дихатиме.

Об’ємні толстовки і худі теж можна скласти в конвертик

Принцип, схожий на складання куртки-пуховика, актуальний також для об’ємних толстовок і худі. Потрібно підвернути рукави до лицьового боку і скласти їх по боках, а потім згорнути худі навпіл, залишивши каптур (капюшон). Після цього почати загортати знизу, дійшовши до капюшона, і використовувати його як мішок. Вийде компактний конверт. Однак речі, які легко мнуться, таким чином все ж таки складати не варто.

Джинси – також у конверт для вертикального зберігання

Якщо у вас є теплі джинси, спробуйте згорнути їх таким чином: складіть штанину до штанини, потягніть за виступаючу частину ззаду, а потім складіть їх у компактний конверт.

Популярне

Подібні новини