Тітка Люба з Рівненщини ахнула, коли дізналась про №7: топ-10 помилок при пранні, які роблять 99% господинь

Неправильно випраний одяг може сісти, полиняти або навіть порватися. Зізнайтеся, у вас таке теж траплялося! Сподіваємося, що це не сталося з вашим улюбленим одягом.

Прання білизни в пральній машині здається таким простим, що багато хто з нас допускає помилки. Щоб цього не сталося, пропонуємо домовитися: ви дочитаєте цю статтю до кінця, а ми розповімо, де і як ви могли помилитися. Чудова угода, чи не так?

Одна з найпоширеніших помилок — це неправильне сортування білизни. Окрім кольорів, потрібно звертати увагу на тип тканини. Наприклад, махрові рушники не слід прати разом із синтетикою, а білий одяг завжди слід прати окремо.

Наступна помилка — відкриті блискавки. Перед пранням усі замки на одязі потрібно застібати, інакше зубці блискавки можуть пошкодити інші речі.

Третій “ляп” — розстебнуті ґудзики. Ґудзики навпаки, краще розстебнути, адже нитки можуть порватися, а тканина — розірватися.

Наступна — надмірне використання відбілювача. Він стоншує тканину, тому краще скористатися старим методом — кип’ятінням із додаванням кількох крапель лимонного соку.

Експерти назвали головних 10 помилок під час прання
Експерти назвали головних 10 помилок під час прання

П’ята помилка — машинне прання купальників. Купальні костюми та інший одяг із еластичної тканини не варто прати в машині. Для них підходить лише холодна вода та ручне прання.

Шоста помилка — “відпочинок” для пральної машини. Деякі домогосподарки помилково вважають, що кілька прань поспіль можуть пошкодити машину, але все навпаки. Ряд послідовних прань економить електроенергію, адже тепло від попереднього прання передається наступному циклу.

Сьома помилка — використання ополіскувача для рушників. Ополіскувач знижує здатність тканини вбирати вологу, тому краще його не використовувати для рушників.

Восьма — перевантаження пральної машини. Якщо заповнити барабан вщент, це може призвести до пошкодження як одягу, так і самої машини.

Дев’ята помилка — неправильне прання пуховиків. Щоб пух у пуховику не збився в грудки, завантажте в машину разом із ним кілька тенісних м’ячиків. Вони допоможуть рівномірно розподілити пух і видалити залишки мила.

Десята — занадто дорогі миючі засоби. Багато дорогих продуктів мають дешевші аналоги. Наприклад, сіль повертає одягу блиск, крейда видаляє жирні плями, господарське мило відбілює тканини, а лимонний сік робить одяг м’яким.

Сподіваємося, тепер ви будете обережніше ставитися до прання. Це так просто, якщо уникати кількох помилок.

Популярне

Подібні новини