Як очистити лісові гриби від землі та піску всього за 3 хвилини – знадобиться гаряча вода і звичайна сіль

Ніщо так не дратує, як скрип піску на зубах, що трапляється у грибах. І, начебто, чистиш їх, миєш, а пісок все одно залишається. Як його звідти повністю вичистити?

Перш ніж використовувати зібрані гриби в кулінарії, важливо правильно їх підготувати. Цей процес може викликати деякі труднощі, особливо якщо ви не знаєте, як ефективно очистити гриби від бруду та піску. Про це ми сьогодні й розповімо.

В осінній період люди продовжують займатися збиранням грибів, адже це є захоплюючим заняттям, яке допомагає розслабитися, насолодитися природою та відпочити від міської суєти. Однак пізніше грибники зіштовхуються з доволі поширеною проблемою.

Зокрема, процес чищення грибів є дуже стомлюючим, через що багато грибників взагалі відмовляються від походу в ліс. Виявилося, що видалити землю, пісок та інші забруднення з грибів набагато простіше, ніж здається на перший погляд. До того ж, завдяки такому ефективному методу можна навіть забути про щітки та губки.

Для цього знадобиться велика каструля, друшляк, сіль та вода. Воду необхідно довести до кипіння, додати одну столову ложку солі, в отриману рідину опустити гриби та залишити їх у такому вигляді приблизно на 3 хвилини.

Це один із найкращих спосіб, який допоможе без зайвих зусиль очистити лісові гриби від землі та піску
Це один із найкращих спосіб, який допоможе без зайвих зусиль очистити лісові гриби від землі та піску

Далі гриби з каструлі спершу потрібно дістати, а потім промити їх звичайною водою. Ви обов’язково здивуєтеся, коли побачите, що бруд змивається з поверхні без будь-яких зусиль.

Таким чином, вам не доведеться терти їх щіткою або губкою, що, звичайно ж, досить суттєво заощадить ваш дорогоцінний час. Після такої процедури можна сміливо займатися приготуванням грибів.

Крім того, описаний вище лайфхак підходить не лише для лісових, а й для магазинних грибів. Перед приготуванням обов’язково дайте грибам охолонути, щоб, раптом ненароком, не обпектися.

Однак, якщо ви плануєте сушити або заморожувати гриби, цей метод не підійде, оскільки гриби не повинні піддаватися впливу води. У цьому випадку найкраще використовувати щіточку або просто обережно очистити гриби вручну, видаляючи бруд і пісок.

Популярне

Подібні новини