Даю восени полуниці це дармове добриво, і щороку збираю рекордні врожаї: на зароблені кошти дачу купила

Одним із найкращих осінніх добрив для полуниці є курячий послід. Він містить усі необхідні поживні речовини для кореневої системи рослини, підкислює ґрунт та відновлює корисні бактерії в грунті.

Підживлення можна робити на будь-яких ґрунтах, за винятком закисленого торф’яного, проте вносити його частіше ніж раз на 2-3 роки не слід.

Це добриво дуже багате на калій і фосфор, хоча в ньому також багато азоту. Ще краще, якщо вам вдасться роздобути гусячий послід, у якому азоту набагато менше, зате фосфору більше. Він перевершує курячий послід за всіма показниками.

Для осіннього підживлення полуниці краще використовувати не свіжий, а старий послід, що пролежав більше року, оскільки за цей час більша частина азоту вивітрюється. Якщо ж використовуєте свіже добриво, обов’язково стежте за концентрацією, щоб агресивні речовини не обпалили кореневу систему та листя рослин.

 Городники розповіли про дієве підживлення полуниці
Городники розповіли про дієве підживлення полуниці

Підживлення необхідно вносити тільки у вигляді розчину і в жодному разі не у вигляді сухих гранул. Проливати добрива слід у міжряддя полуничної грядки, уникаючи безпосереднього контакту з кущами. Важливо не допустити потрапляння крапель розчину на листя та стебла рослин, адже це може спричинити серйозні опіки.

Перед внесенням добрива необхідно рясно полити грядки чистою водою і ні в якому разі не перевищувати рекомендоване дозування посліду для полуниці. Щоб приготувати поживний розчин, потрібно розвести один кілограм посліду на 45 літрів води. Якщо ж послід старий, то розводимо його в пропорції один до тридцяти.

Ретельно перемішуємо розчин і залишаємо на тиждень для настоювання при температурі не нижче 20 градусів, щодня помішуючи. На кожен квадратний метр грядки між кущами витрачаємо не більше 4 літрів такого добрива.

Популярне

Подібні новини