Простий трюк для зберігання картоплі: покладіть це листя в ящик – і бульби будуть міцними та не проростуть

У цій статті ми поділимося дуже корисними порадами щодо зберігання картоплі, адже якщо вона проросте, то тоді насолодитися її смаком і поживністю, на жаль, не вийде.

Картопля – одна з овочів, що найбільш широко вирощуються і споживаються, у всьому світі. Бульби можуть зберігатися до кількох місяців за умови, що ви забезпечите їм правильні умови. А якщо ні, то вони почнуть проростати, розм’якшуватися і можуть втратити свою поживну цінність, смак і текстуру. З чим зберігати картоплю, щоб вона була пружною і не проросла?

Правильні умови зберігання картоплі у домашніх умовах

Щоб картопля залишалася твердою та пружною протягом декількох місяців, забезпечте їй сухе і темне місце з температурою +7…+10°С. Для зберігання бульб ідеально підходить льох, гараж або комора. Однак, якщо ви живете в багатоквартирному будинку, можна скористатися шафою в коридорі. Овочі також можна безпечно зберігати на балконі, але тільки якщо дозволяють погодні умови та ящик для картоплі утеплений.

Фахівці наполегливо не рекомендують зберігати картоплю у пластикових пакетах або поліетиленових мішках, оскільки таким чином вона швидше почне гнити. Найкраще помістити її в дерев’яні ящики або полотняні чи сітчасті мішки.

Щотижня перебирайте запаси, інакше навіть одна гнили картопля зіпсує багато овочів, які знаходяться поруч.

Свіжа, смачна і без паростків: усі секрети правильного зберігання картоплі від досвідчених городників
Свіжа, смачна і без паростків: усі секрети правильного зберігання картоплі від досвідчених городників

Простий трюк для зберігання картоплі, щоб зберегти овочі свіжими надовго

Існує безліч способів зберігання картоплі. Деякі дачники зберігають бульби в земляних курганах на дачі, у гаражі, підвалі, льоху, навіть складають у мішки яблука, каштани чи жолуді. Однак є ще один ефективний спосіб, про який мало хто чув.

Як зберегти картоплю міцною і без паростків на довгий час? Просто покладіть у мішок або ящик з картоплею листя горобини. Вони мають антибактеріальні властивості, а також вбирають зайву вологу. Це дозволить зберегти бульби смачними та пружними до самої весни.

Для захисту бульб від гниття можна також використовувати буряки. Просто покладіть шар буряка поверх картоплі – це допоможе продовжити її життя.

Варто пам’ятати, що бульби картоплі для тривалого зберігання мають бути здоровими та без механічних пошкоджень. Крім того, необхідно регулярно перевіряти їх стан та видаляти ті, що мають видимі симптоми захворювань.

Популярне

Подібні новини