Як зберегти огірки свіжими на 250 днів без консервації: вистачає на всю зиму. Хитрість, що увійшла в історію

Практично кожен дачник знає, що огірки потрібно з'їсти свіжими за відносно короткий період часу. Два-три дні – і зірваний урожай уже стає непридатним для споживання. Але є одна хитрість.

Огірки вже давно перестали бути дивиною на наших столах, навіть у зимову пору року. Купити свіжі огірочки сьогодні не проблема і в лютий мороз. Щоправда, не в сезон ціна на них “кусається”, та й смак, як стверджує багато хто, далеко не той, що в огірків зі своєї грядки. Напевно, тому ближче до кінця кожного дачного сезону для багатьох городників постає досить актуальне питання – як надовго зберегти свіжий вигляд огірків? У цій статті ми поділимося однією маленькою хитрістю, яка допоможе зберегти на зиму огірки.

Огірки на зиму зазвичай консервують, проте мало хто знає, що зберегти врожай у свіжому вигляді до самої весни допомагає один простий трюк. Можна навіть сказати, що це своєрідна “капсула часу” для огірків. Цей старовинний метод сьогодні багатьма забутий, а даремно.

Для цього знадобиться столовий оцет і глиняний горщик із кришкою. Навіть через пів року ви зможете смакувати домашні корисні літні огірки, наче щойно зібрані з грядки.

Це справжня капсула часу для огірків: простий трюк, який допоможе зберегти врожай огірків свіжими до весни
Це справжня капсула часу для огірків: простий трюк, який допоможе зберегти врожай огірків свіжими до весни

Спочатку на дно горщика необхідно вилити невелику кількість оцту. Потрібно уникати прямого контакту рідини з огірками, тому на оцет слід покласти дерев’яну решітку.

Після цього на решітку викладаються овочі. Заповніть горщик до самого верху, але не утрамбовуйте огірки занадто щільно, щоб пари оцту могли спокійно “витати” в ємності.

Щільно закрийте горщик кришкою, щоб у нього не потрапляло повітря. Поставте тару в прохолодне місце (наприклад, у погреб або підвал).

Столовий оцет – це натуральний консервант, і навіть його пари допоможуть уберегти огірки від псування. Глиняний горщик, у свою чергу, є ідеальною ємністю для зберігання – він “дихає” та вбирає в себе всю зайву вологу.

Порада:

Використовуйте тільки неглазурований горщик, адже в ємності з глазурованим покриттям огірки зіпсуються.

Популярне

Подібні новини