Електричні прилади, які “висмоктують” гроші з гаманця: експерти розповіли, як правильно економити кошти

Ви зможете зменшити споживання електроенергії, зберегти ресурси та відчути позитивний вплив на свої фінанси, якщо будете дотримуватись елементарних порад.

Електроприлади можуть непомітно впливати на рахунки за електроенергію, і багато хто навіть не підозрює, які з них споживають найбільше. Часто найпотужнішими енергоспоживачами в домі є ті пристрої, які працюють на щоденній основі або мають велику потужність. Перш за все, це холодильник. Він працює цілодобово, і хоча сучасні моделі стали значно енергоефективнішими, старі холодильники можуть значно збільшувати споживання електроенергії. Важливо регулярно чистити його задню частину, щоб уникнути перевантаження мотора.

Наступними енергетичними “монстрами” є бойлери та електричні водонагрівачі. Вони використовують багато енергії для підігріву води, особливо якщо термостат налаштований на високу температуру. Регулярна чистка від накипу та установка термостата на помірну температуру допоможуть зменшити витрати. Водночас варто задуматися про використання бойлера лише тоді, коли це дійсно необхідно.

Які прилади споживають найбільше електроенергії
Які прилади споживають найбільше електроенергії

Електроплити й духовки також займають чимало місця в списку енергетичних гігантів. Готування на них вимагає великих затрат електроенергії, особливо якщо використовувати їх на максимальній потужності. Для економії можна використовувати посуд із товстим дном, який швидше зберігає тепло, а також накривати страви кришкою під час готування, що прискорює процес.

Пральні машини і сушарки також активно споживають електроенергію. Для того щоб знизити їхній вплив на ваш рахунок, використовуйте їх ефективно — наприклад, запускати повний цикл прання тільки при повному завантаженні машини. Для сушарки важливо використовувати короткі цикли або, якщо можливо, сушити речі природним шляхом.

І не варто забувати про кондиціонери та обігрівачі. Вони можуть бути основними винуватцями різкого стрибка витрат електроенергії влітку чи взимку. Для їхньої ефективності можна використовувати режим економії, а також забезпечити добру ізоляцію приміщень, щоб уникнути зайвого втрачання тепла або охолодження.

Популярне

Подібні новини