Ще ніколи так швидко тертку не відмивала! З цим продуктом сир до неї зовсім не прилипає: більше жодних мук

Натерти сир на тертці – здається, що може бути простіше? Але кожна господиня знає, що він сильно прилипає до тертки, і в результаті її важко відмити. На допомогу прийде один простий лайфхак.

Піца, лазанья, спагеті карбонара, м’ясо по-французьки – рецепти, де не обійтися без тертого сиру, – їх можна перераховувати без кінця. Навіть звичайна ранкова яєчня стане набагато смачнішою, якщо додати жменьку тертого сиру, який апетитно розплавиться і буде тягнутися.

Однак досить часто при натиранні сиру, особливо м’яких сортів, виникає поширена проблема: сир не подрібнюється в акуратну стружку, а кришиться, ламається та прилипає до тертки, утворюючи неапетитні грудочки. Також після цього ще й неймовірно важко відмити тертку знову до кришталевої чистоти. У таких ситуаціях на допомогу приходить простий лайфхак, яким користуються практично всі досвідчені господині.

Фахівці зазначають, що не варто купувати дорогі тертки – це не вирішить проблему. Натомість достатньо скористатися рослинною олією без запаху, що значно полегшить процес натирання й подальше миття.

Для цього нанесіть на поверхню тертки невелику кількість олії за допомогою кулінарного пензлика або рук. Після цього почніть натирати сир звичним способом.

Справжня чарівна паличка для всіх господинь – натираю тертку цим продуктом і сир більше не прилипає
Справжня чарівна паличка для всіх господинь – натираю тертку цим продуктом і сир більше не прилипає

Ви неодмінно будете здивовані, коли помітите, наскільки легко натирається сир, адже більше не знадобиться жодних зайвих зусиль. Тепер натерти навіть плавлений сир не складе ніяких труднощів, при цьому на поверхні виробу не залишиться липких слідів.

Тож, завдяки рослинній олії сир після натирання залишиться повітряним, красивим і не злипнеться. Це дозволить використовувати його для прикраси салатів та інших страв.

Поради:

Якщо тертка затупилась, спробуйте натерти її фольгою. Це дозволить зробити кути ріжучої кромки більш гострими, через що сир натиратиметься ще простіше.

Для тривалого зберігання сиру не потрібні плівки чи пакети, адже від цього продукт лише швидше псується. Тому краще придбати спеціальну ємність.

Популярне

Подібні новини