Мовчання – золото: відкрийте для себе неочікувані причини, чому краще тримати язик за зубами в туалеті

Відвідування та проведення часу в громадських місцях накладає на членів суспільства певні обмеження. Дотримання цих обмежень є обов'язком кожного добропорядного та законослухняного громадянина.

Кожна людина вільна до тих пір, поки не порушує права та свободи інших людей. Чому ж не варто розмовляти в туалеті?

Обмеження та заборони можна умовно поділити на дві категорії. Перші — це обмеження, встановлені законодавством. Наприклад, заборона на паління в громадських місцях, що набула чинності відносно недавно. Ця заборона є частиною пропаганди здорового способу життя та відмови від куріння.

Тепер курцям заборонено палити в місцях масового скупчення людей, захищаючи таким чином тих, хто не має цієї звички, від негативних наслідків пасивного куріння. За порушення цього та інших подібних законів передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність.

Друга категорія — обмеження, встановлені громадською думкою. Такі обмеження базуються на досвіді міжособистісних контактів і формувалися протягом десятиліть. Наприклад, традиція вставати під час входу старшого до кімнати в країнах Середньої Азії або негласна заборона на гучні розмови в театрі під час вистави. Звичайно, оштрафувати за порушення таких норм не можна, але можна отримати громадське осудження.

Експерти розповіли, чому відвідувати вбиральню треба мовчки
Експерти розповіли, чому відвідувати вбиральню треба мовчки

Чому ж не варто розмовляти в туалеті? Відвідування туалету в громадських місцях, хоча й пов’язане з виконанням особистих, інтимних процедур, все ж накладає на його відвідувачів певні правила й обмеження. Вони спрямовані не на те, щоб обмежити чиїсь права, а щоб зробити відвідування туалетів максимально комфортним для всіх.

Порушення етикету в громадському туалеті вважається небажаним. Сюди належать такі дії, як рукостискання після відвідування туалету, користування кабінками для людей з обмеженими можливостями, порушення особистого простору й розмови в туалетних кабінках чи по телефону.

Більшість цих правил пов’язані з гігієною та повагою до особистого простору інших людей. Чому ж не варто це робити? Не всі люди усвідомлюють, що своїми розмовами вони порушують особистий простір тих, хто поруч, і заважають іншим зосередитися на своїх справах.

Досить часто жінки люблять поспілкуватися, перебуваючи в сусідніх кабінках або біля раковини. Але з точки зору етикету таке спілкування в туалеті недоречне. Спочатку варто дотримуватися гігієни, а вже потім обговорювати важливі питання.

Популярне

Подібні новини