Що потрібно знати про воду для кави та чаю: ось звідки її потрібно брати для приготування цих 2-х напоїв

Здавалося б, що може бути складного у виборі простої питної води? Та, як виявляється, не кожна рідина підходить для приготування кави та чаю. Розповідаємо про цей нюанс.

Якби нашим бабусям ми сказали, що не всяку воду чи то з колодязя, чи то з водопроводу можна кип’ятити, а тим паче вживати у вигляді чаю або кави, вони б точно посміялися. Втім, наука на місці не стоїть і вже зараз багато хто з експертів зазначає: слід ретельно обирати на якій рідині готувати улюблені напої.

Смачна та несмачна вода

Експерти розповіли, якою водою слід насправді заливати чай та каву

Чи помічали ви, що Н2О різниться від джерела до джерела. Наприклад, “Нафтуся” буде віддавати різким запахом та специфічним глинистим присмаком, коли водичка з гірського чистого струмка буде просто божественною. Це дійсно так. Важливо розуміти, що смак залежить від вмісту мінеральних речовин, таких як кальцій, магній і натрій, які можуть змінити властивості напоїв.

Тобто, тип води, яку ви обираєте, може значно вплинути на кінцевий смак вашого напою. Водопровідна, наприклад, яка обробляється хлором чи озоном на очисних станціях, може зробити вашу улюблену чашку чаю гіркуватою. Все через те, що вона має високу жорсткість, що негативно позначається на смаку продуктів. Джерельна вода, навпаки, може дати корисні мінерали, які дають напою багатство смаку.

Експерти розповіли, якою водою слід насправді заливати чай та каву

Колодязна вода з підземних джерел, також може мати високу концентрацію мінералів, тоді як лужна вода, з природними іонізованими речовинами, може змінювати рН, роблячи її більш м’якою на смак. Дистильована вода, очищена від усіх мінералів і бактерій, хоча є найчистішою, категорично не підходить для приготування кави чи чаю.

Важливим фактором є рівень pH. Ідеальний рівень кислотності коливається між 6,5 і 7,5, що також відповідає нейтральному або легкому лужному середовищу. Як для чаю, так і для кави, м’яка вода є найкращим варіантом. М’яка вода підходить для приготування еспресо та світлої чи середньої обсмажки кави. Однак для темної краще використовувати воду з вищим вмістом мінералів, тому м’яка вода може вимити природні олії з зерен швидше.

Популярне

Подібні новини